La parella de la Sara, la dona que va morir el passat 2 de gener després d'un mes a l'UCI de l'Hospital Santa Lucía a Múrcia per les complicacions d'una lipoescultura, ha trencat el seu silenci i destapat les mentides del cirurgià que va operar la seva xicota, traient-li la vida després de perforar-li diversos òrgans amb la cànula.

La parella de la Sara trenca el seu silenci

Tot semblava senzill per a la víctima, encara que diversos professionals li havien desaconsellat una cirurgia estètica perquè ja se n'havia realitzat una anteriorment.

Finalment, el cirurgià cardiovascular que ara està denunciat per homicidi, va accedir a fer-li la intervenció per 5.700 euros en lloc dels 13.000 de mitjana que solen costar les lipoescultures.

El procés era suposadament fàcil: treure greix de la zona abdominal i l'esquena baixa i transferir-la als glutis.

La parella de la Sara, un policia nacional, ha revelat en una entrevista amb El Español com va ser tot. El van fer esperar en una habitació en la qual suposadament la seva xicota passaria el postoperatori a la clínica privada de Cartagena on tot es va torçar.

Complicacions en una lipoescultura

Tanmateix, després de diverses hores -més de les tres que havia de durar-, el metge va cridar a l'home per explicar-li com havia sortit l'operació: "Tot perfecte, tal com la Sara havia demanat", començava, segons explica l'agent al mitjà citat.

Però després li va explicar que, "durant aquest tipus d'intervencions, a la mateixa vegada que treus grassa, el cos perd líquids i sang. Llavors em va admetre que la meva parella s'havia desestabilitzat una mica", relata. El cirurgià el tranquil·litzava amb paraules: "Estem allà, amb ella, a veure si l'estabilitzem, però no et preocupis, en qüestió de poc temps pujarà a planta".

Mentides del cirurgià i trasllat a l'UCI

Deu hores després d'entrar a sala d'operacions, cap a les sis de la tarda, la traslladaven a l'hospital, ja que presentava nombroses lesions causades suposadament per la cànula de la lipoescultura: "Peritonitis fecaloide i biliar. Necrosi isquèmica de còlon i de la paret abdominal. Múltiples perforacions intestinals. Perforació duodenal" i un llarg etcètera de ferides internes.

Sara / Facebook

Sara, la víctima / Xarxes Socials

La Sara estava conscient i li va dir a la seva parella: "El demandaré, m'ha destrossat, m'ha tocat tots els òrgans", destaca el mitjà citat.

Però mai no va poder fer-ho, i ara és l'Associació del Defensor del Pacient a través de l'advocat Ignacio Martínez qui ha denunciat el sanitari per homicidi.

Òrgans perforats: l'autòpsia ho demostra

Perquè tan sols dos dies més tard, el 4 de desembre, es va declarar a la Sara com a pacient prioritària per rebre un trasplantament de fetge.

I des d'allà va lluitar per la seva vida fins a l'1 de gener, quan finalment no va poder superar les perforacions intestinals de la cànula utilitzada pel cirurgià en la lipoescultura i va morir.

De fet, l'autòpsia reflecteix que la causa immediata de la mort va ser una "fallada multiorgànica irreversible".

Per tot això es demana ara la inhabilitació professional del cirurgià per evitar que tracti altres pacients a les clíniques en les quals treballa. A més, reclamen que se li retiri el passaport atesa la seva doble nacionalitat espanyola i xilena.

Denunciat per homicidi

"Ateses les circumstàncies, sempre he pensat que aquí s'havien d'haver posat unes mesures cautelars des del primer moment, la desgràcia és que ha hagut de morir la Sara perquè es posi en marxa el procés judicial: crec que aquí cal començar a derivar responsabilitats com més aviat millor", reclama el policia nacional trencat per la desgràcia.

"El cirurgià va banalitzar molt la situació i li va donar una normalitat i un assossec que no corresponia, però ell per dins sabia el que havia fet", remata.