La Sara és una dona que va morir el passat 2 de gener a l'UCI de l'hospital Virgen de la Caritat de Cartagena, a Múrcia, després de diversos dies en situació crítica per una cirurgia estètica.

El que es coneix com a lipoescultura, que diversos metges li havien desaconsellat, ja que ja s'havia fet altres operacions similars anteriorment, va acabar convertint-se en un infern mortal.

La família de la Sara apunta a un homicidi per part del cirurgià

Ara, la família de la Sara ha decidit denunciar el cirurgià que li va practicar la intervenció per homicidi. Així ho ha explicat l'advocat que els representa a El programa de Ana Rosa, on ha detallat que la víctima ja s'havia fet anteriorment una abdominoplàstia, que redueix el greix de la cintura per marcar més els abdominals.

Sara lipoescultura / Facebook

La Sara va decidir sotmetre's a una lipoescultura malgrat les advertències dels metges / Facebook

Segons ha declarat el lletrat, Ignacio Martínez, la Sara estava buscant algú "que s'atrevís a tornar a operar-la", ja que els altres professionals a qui havia preguntat li havien desaconsellat sotmetre's a una nova cirurgia.

Una operació desaconsellada que va acabar de forma mortal

Finalment, el cirurgià acusat va decidir fer-li l'operació, cobrant-li menys de 6.000 euros en lloc dels 13.000 de mitjana que sol costar, fet que ha aixecat les primeres sospites.

A espera de l'autòpsia, la família va demanar d'investigar el metge responsable, que sospiten que podria haver treballat sota el consum de drogues.

Ara l'advocat de la família comenta que "potser la Sara no era candidata per a aquesta cirurgia, un bon professional no l'hauria operat", encara que assegura que "en cap cas no hauria d'haver passat el que ha passat".

Segons l'advocat familiar, es "van succionar vísceres"

En la investigació que s'està duent a terme ara i amb què l'entorn de la víctima té intenció de denunciar el cirurgià per homicidi, s'inclouran els testimonis de diverses persones presents en la intervenció que asseguren que no va ser normal.

"Sembla que no tothom a la sala d'operacions era personal mèdic" denúncia Martínez. Detalla que, segons aquestes declaracions, el metge podria haver "succionat vísceres", que el lletrat assegura que es tracta d'una "evidència fisiològica".

Homicidi o negligència amb conseqüències penals

L'advocat, a més, sentencia que diversos especialistes a què ha consultat coincideixen que "si en lloc d'entrar per l'espai entre la pell i el múscul, que és on és el greix, entres indegudament per les vísceres, les estàs apunyalant... el que extreus no és grassa, és sang i matèria fecal".

Ara caldrà esperar al resultat de la investigació per poder arribar al final de l'assumpte i determinar la responsabilitat del metge i si es tractaria d'un homicidi com diu la família o d'una negligència.