La rave de Muntanyola (Osona) ha acabat finalment aquest diumenge al vespre, tal com havien assegurat els organitzadors de la festa als Mossos d’Esquadra. La rave s’estava celebrant en uns terrenys de la zona del Pla del Vilar, a prop d’Oristà, i es va detectar dissabte al matí quan un veí va alertar a la policia que hi havia molta gent i s’escoltava música molt alta als voltants de la Serra de les Deveses. Tal com va explicar ElCaso.cat, al lloc es van reunir prop de 200 persones, tot i que la policia catalana va activar un dispositiu de control dels accessos per evitar que s’hi sumés més gent.

Segons fonts policials, des d'un principi els organitzadors de la rave, batejada com Engorilat, van assegurar que desmantellarien la festa no més tard del diumenge a la nit, i que deixarien el lloc molt net. I així ha sigut. Fonts municipals han explicat que a les deu de la nit els controls ja s'havien aixecat, i que només quedaven una desena de cotxes dels assistents a la rave; quan va començar la gresca, el dissabte, hi havia prop de cinquanta.

Risc molt alt d’incendi

Carles Morera, alcalde de Muntanyola, va explicar que la principal preocupació entorn de la festa, la primera que registren al municipi, era l'elevat risc d'incendi de la zona. De fet, ha tingut lloc en un indret "aïllat" del bosc i "relativament sec". Per la seva banda, els organitzadors van alertar a tots els participants que estava terminantment prohibit fer qualsevol mena de foc; aquest cap de setmana les temperatures van pujar per tota Catalunya que, sumat al fort vent d'aquests dies, augmentava el risc que es produís un incendi forestal.

Tercera rave a Catalunya en menys d’un mes

La de Muntanyola és la tercera rave que s’ha celebrat a Catalunya en el darrer mes. Fa tres caps de setmana, coincidint amb Carnestoltes, hi va haver una en uns terrenys de Sarral (Conca de Barberà), que va congregar unes 700 persones. Una altra, els mateixos dies, va tenir lloc en una masia del municipi de Torà (Segarra), amb 500 assistents. En tots tres casos la festa ha acabat després d’uns tres dies, tot i que els Mossos estaven pendents de la possibilitat que la de Muntanyola s’allargués durant aquest dilluns.