Continua la festa d'aquest cap de setmana de Carnaval. Els Mossos d'Esquadra han donat notícia d'una segona rave, que congrega des del passat divendres 17 de febrer unes 500 persones en una masia als afores de Torà, a la Segarra. Aquesta nova festa il·legal se suma a la de Sarral (Conca de Barberà), que també està en marxa des del divendres i a la qual han assistit entorn de 700 persones.

Segons l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, els terrenys d’aquesta masia en particular són un reclam habitual per als raveros, sent aquesta la tercera festa d’aquestes característiques que se celebra a Torà els últims tres mesos. Des de l’ajuntament es mostren contraris a aquest tipus de celebracions, i volen evitar-les definitivament amb mesures com “tallar el camí perquè no puguin accedir-hi”, ha assegurat el batlle.

WhatsApp Image 2023 02 20 at 09.48.17
La 'rave' de Sarral està en marxa des de fa tres dies amb uns 700 assistents | Guillem RS. 

La festa de Sarral, a la baixa

L'ermita dels Sants Metges de Sarral ha congregat molta gent estrangera, sobretot de França, Itàlia i Bèlgica, però també del Camp de Tarragona i voltants. Els Mossos d'Esquadra no han pogut fer res més que controlar la festa i esperar que es dissolgui de manera orgànica; des del migdia del diumenge que es podien veure cotxes baixant de l'ermita, i al matí d'aquest dilluns ja només queden unes 50 persones ballant davant dels dos escenaris que hi ha muntats. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els organitzadors tenen previst desmuntar l'embull al llarg del dia. La festa segueix, però ja està a la baixa.

Dos detinguts

Durant tot el cap de setmana els Mossos d'Esquadra només han hagut de detenir dues persones d'entre unes 700. Tots dos arrestats, de nacionalitat francesa, van intentar saltar-se els controls de seguretat que la policia havia habilitat pels camins d'entrada i sortida de l'A-2. Un d'ells va atropellar un agent de l'ARRO, i l'altre també va donar positiu en cocaïna després d'enfrontar-se amb els agents. Tots dos han quedat detinguts acusats d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i desobediència greu, tot i que ja han quedat posats en llibertat. Per altra banda, als controls també s'han detectat sis ITV caducades i altres cinc persones que han donat positiu en ser sotmesos a un drogotest.