Continua la festa d'aquest cap de setmana de Carnaval. Els Mossos d'Esquadra han donat notícia d'una segona rave, que congrega des del passat divendres 17 de febrer unes 500 persones a una masia als afores de Torà, a la Segarra. Aquesta nova festa il·legal se suma a la de Sarral (Conca de Barberà), que també està en marxa des del divendres i a la qual han assistit entorn de 700 persones.

Segons l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, els terrenys d’aquesta masia en particular són un reclam habitual per als raveros, sent aquesta la tercera festa d’aquestes característiques que se celebra en Torà els últims tres mesos. Des de l’ajuntament es mostren contraris a aquest tipus de festejos, i volen evitar-los definitivament amb mesures com “tallar el camí perquè no puguin accedir-hi”, ha assegurat el batlle.

Dos detinguts a la 'rave' de Sarral

Durant tot el cap de setmana els Mossos d'Esquadra només han hagut de detenir a dues persones d'entre unes 700. Tots dos arrestats, de nacionalitat francesa, van intentar saltar-se els controls de seguretat que la policia havia habilitat pels camins d'entrada i sortida de l'A-2. Un d'ells va atropellar un agent de l'ARRO, i l'altre també va donar positiu en cocaïna després d'enfrontar-se amb els agents. Tots dos han quedat detinguts acusats d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i desobediència greu, tot i que ja han quedat posats en llibertat. Per altra banda, als controls també s'han detectat sis ITV caducades i altres cinc persones que han donat positiu en ser sotmesos a un drogotest.

Dos escenaris a l’ermita dels Sants Metges

A la festa de Sarral ha acudit molta gent estrangera, sobretot de França, Itàlia i Bèlgica, però també del Camp de Tarragona. Per complir amb les expectatives de tantes persones, els organitzadors han muntat dos escenaris amb música a la Font de l’ermita dels Sants Metges, així com una barra on se serveixen begudes alcohòliques i també menjar. Els Mossos d’Esquadra no poden fer res més que controlar-la i esperar que es dissolgui de manera orgànica; de fet, ja el diumenge es podien veure alguns cotxes baixant de la festa, malgrat que continuava arribant gent a peu. Caldrà esperar per veure si els raveros desmunten l’embull al llarg d’aquest dilluns.