La rave de Muntanyola (Osona) continua activa. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís aquest dissabte al matí, després de la trucada d'un veí que assegurava que se sentia música a la zona del Pla del Vilar, a prop d'Oristà, un altre dels pobles de la comarca. La policia catalana va anar a veure què passava i en arribar van trobar, com va explicar ElCaso.cat, una cinquantena de cotxes, moltes persones i música a tot volum. De fet, la festa va congregar entre 150 i 200 persones en un principi, tot i que ara encara quedarien un centenar.

 

Tallats els accessos per evitar nous participants a la rave

La festa, batejada com Engorilat, està força ben organitzada, segons els propis promotors, que han alertat als participants que està completament prohibit fer qualsevol mena de foc per evitar incendis. Catalunya, aquest cap de setmana, tant per la temperatura com pel fort vent a algunes zones del territori. Els Mossos d'Esquadra mantenen els accessos tallats i no s'ha fet cap desallotjament. Els agents continuen a les rodalies per evitar que s'hi sumin més persones o que algun dels participants s'incorpori a la carretera sense que li hagin passat els efectes del consum d'alcohol o drogues. Tanmateix, respecte aquest dissabte, tot apunta a un descens dels participants a la rave a pocs quilòmetres de Vic.

L'alcalde de la Muntanyola, Carles Morera, va explicar aquest dissabte a la tarda, en tenir coneixement de la rave, que és la primera vegada que tenen constància d'una festa com aquesta al municipi i que la principal preocupació que tenen és l'elevat risc d'incendi a la zona. De fet, s'està fent en un indret "aïllat" del bosc i "relativament sec". A més, "el vent no acompanya i ahir va fer força vent i avui també", ha asseverat. Per la qual cosa ha obert la porta a "altres mesures" més enllà del control d'accessos "si això s'allarga". 

Tercera rave a Catalunya en menys d'un mes

Aquesta rave és la tercera que es produeix a Catalunya el darrer mes. Fa tres caps de setmana hi va haver una en uns terrenys de la localitat de Sarral (Conca de Barberà), que va congregar uns 700 participants, i una altra en una masia del municipi de Torà (Segarra), amb 500 persones. En tots dos casos van allargar-se uns tres dies, aproximadament. Per això, s'espera que aquest dilluns la festa a Muntanyola acabi definitivament, mentre els Mossos d'Esquadra tenen acordonada la zona per evitar que s'hi sumi més gent i tenir controlats riscos com el d'incendi.