Una nova festa il·legal concentra centenars de persones en una zona boscosa de Sarral, a la Conca de Barberà. La rave ha començat aquest divendres al voltant de les 22:00 hores prop de l’ermita dels Sants Metges, als afores de la localitat. Els Mossos d’Esquadra estan treballant per limitar l’accés a l’àrea i controlar la festa, on es calcula que hi ha congregades al voltant de 700 persones.

Escenari muntat a la font de l’ermita

La policia va detectar ahir al vespre diversos cotxes, camions i autocaravanes aparcades en un camí de terra que connecta Sarral amb l’ermita. Després de fer unes primeres comprovacions no es va detectar cap festa, tot i que, unes hores més tard, els agents van localitzar els integrants de la rave a la font de l’ermita dels Sants Metges, on van començar la festa muntant dos escenaris amb música i una barra amb begudes alcohòliques.

Diverses patrulles dels Mossos, juntament amb la Policia Local, s'han col·locat als camins que porten a l'ermita per a impedir l'arribada de més gent. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, a hores d'ara s'han comptabilitzat unes 700 persones que hauran arribat en uns 500 vehicles, dels quals una quarantena són camions. Amb els participants de la rave també s'han detectat uns 200 gossos

De moment, els Mossos han detingut dues persones per atemptat contra els agents de l'autoritat. El primer detingut, un home de nacionalitat francesa, s'ha saltat un control policial i ha colpejat un agent de l'ARRO que ha quedat ferit lleu. La segona detenció, també d'un home de nacionalitat francesa, s'ha produït aquest dissabte a la tarda quan hauria agredit un agent en intentar saltar-se un control policial. L'home, que conduïa un camió, ha donat positiu en cocaïna, i també se l'acusa de conducció temerària i desobediència greu.

Rave Sarral 324 (2)
Imatge de la 'rave' a Sarral. / Foto: 324

Preocupació entre els veïns

La festa està tenint lloc en una zona no edificada, una mica allunyada del poble. No obstant això, els veïns de Sarral es mostren inquiets davant la possibilitat que les persones que estan participant de la rave puguin ocasionar desperfectes als camps de cultiu dels voltants.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sarral, Maria Victòria Cañís, ha emès un comunicat en què informa que la majoria de la gent va arribar a la zona durant la nit del divendres a dissabte i que ara, a causa del control policial, les persones que es volen afegir a la festa aparquen al poble per a després arribar fins a l'ermita caminant.

Participants provinents de tota Europa

El regidor de Serveis de l'Ajuntament de Sarral, Pau Moreno, ha explicat que la majoria de participants de la festa il·legal provenen d'altres països d'Europa, especialment de França, Bèlgica i Itàlia. Al consistori es temen que la rave es pugui allargar durant tot el cap de setmana de Carnaval i la gent no comenci a marxar fins dilluns. Aquest dissabte ha seguit arribant gent, malgrat els controls dels Mossos d'Esquadra per impedir-hi l'accés. Si bé és cert que no s'hi deixen entrar més cotxes, les persones que venen caminat hi poden accedir perfectament.  "Hi entren pels camins de les pedanies de Montbrió i Vallverd", ha detallat Moreno.