Nova festa rave a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han detectat aquest dissabte al matí que s'ha iniciat una festa al terme municipal de Muntanyola, a Osona, i hi ha uns 50 cotxes, segons la policia catalana. L'avís l'ha donat un veí que ha trucat al 112 alertant de la presència dels cotxes i de moltes persones i música molt alta. La festa ha congregat entre 150 i 200 assistents i s'està celebrant a la zona de la Serra de les Deveses, que si bé és terme municipal de Muntanyola, queda més a prop d'Oristà, un altre dels pobles de la comarca d'Osona.

Els Mossos d'Esquadra han instal·lat controls als camins d'accés a la rave / ACN
Els Mossos d'Esquadra han instal·lat controls als camins d'accés a la rave / ACN

La policia catalana ha posat controls a la zona per evitar que hi arribin més vehicles. Alhora, segons ha pogut saber ElCaso.cat, els organitzadors de la festa, que està batejada com 'Engorilat' han alertat als participants de la festa que estava completament prohibit fer qualsevol mena de foc per evitar incendis, recordant que Catalunya, aquesta cap de setmana, per la temperatura i el vent, té un risc molt alt d'incendi forestal. Ara mateix, els Mossos d'Esquadra encara no han pogut dialogar amb els organitzadors i no saben quines són les seves intencions.

L'alcalde alerta sobre la rave al bosc: "Tenim un problema greu d'incendis"

El batlle de la Muntanyola, Carles Morera, ha explicat que és la primera vegada que tenen constància d'una festa com aquesta al municipi i que la principal preocupació que tenen és l'elevat risc d'incendi a la zona. De fet, s'està fent en un indret "aïllat" del bosc i "relativament sec". A més, "el vent no acompanya i ahir va fer força vent i avui també", ha asseverat. Per la qual cosa ha obert la porta a "altres mesures" més enllà del control d'accessos "si això s'allarga". Fonts de l'organització  de la festa han assenyalat a l'ACN que la festa té lloc en aquesta àrea perquè no tenen "cap altre lloc" on fer-la i han garantit que quan l'aixequin l'indret quedarà "súper net".

 

Tercera rave a Catalunya en un mes 

El cap de setmana de Carnaval, a mig febrer, Catalunya va viure dues festes semblants, tot i que amb més persones. Una a Sarral, a la Conca de Barberà, i una altra a Torà, a la comarca de la Segarra. En el cas de la del Camp de Tarragona la policia, quan va poder donar per desmantellada la festa, va poder identificar dues persones, dos homes de nacionalitat espanyola, com els presumptes organitzadors de la festa il·legal, i van ser denunciats. Igualment, es van detenir dos homes francesos i un d'italià per haver-se intentat saltar el control dels Mossos d'Esquadra per accedir a la festa i també per haver-se saltat un semàfor conduint sota els efectes de les drogues.