El passat nou de juny, Francisco Javier García, conegut com a El Cuco, i la seva mare, Rosalía García, van ser condemnats a dos anys de presó per un delicte de fals testimoni comès el 2011, durant el judici per l'assassinat i la desaparició de Marta del Castillo. Els pares de Marta, encara que es mostren satisfets amb la condemna per aquest delicte d'encobriment, mantenen que El Cuco "sap més" sobre el tràgic succés que, més de tretze anys després, continua sense resoldre's. Per aquesta raó, Antonio del Castillo, el pare de la jove, ha realitzat una estranya oferta a l'investigat a través dels mitjans: una trobada entre els dos, a soles.

Antonio del Castillo i Eva Casanueva porten lluitant per conèixer la veritat sobre el tràgic succés que envolta la desaparició i l'assassinat de Marta del Castillo. En roda de premsa, ambdós han manifestat la seva satisfacció per la condemna que obligarà El Cuco i la seva mare a passar dos anys entre reixes per haver mentit durant el judici celebrat el 2011. El Cuco ja havia estat condemnat per un delicte d'encobriment; ara està condemnat, al costat juntament amb la seva mare, per un de fals testimoni. Els pares de Marta del Castillo celebren que se'ls hagin condemnat amb la pena màxima que imposa la llei per aquest tipus de delictes, considerant la gravetat de l'succés.

Antonio del Castillo creu que El Cuco sap més i que "tem algú"

Durant la roda de premsa, i arran de la sentència, Antonio del Castillo ha reafirmat les seves sospites que "El Cucut sap més" sobre l'assassinat de la seva filla de disset anys. Al seu parer, i segons ha manifestat els mitjans, l'ara condemnat continua encobrint els implicats en el crim. Per aquesta raó, a través dels mitjans, però adreçant-se directament a Francisco Javier García, Antonio del Castillo ha manifestat: "Si El Cuco vol alguna cosa amb mi, que vingui i parlem els dos sols. L'home ha afirmat que no necessita testimonis, i que poden "arribar a un acord". En les mateixes declaracions, Antonio del Castillo també ha elucubrat que el mateix investigat "tem algú" i que, per aquesta raó, no ha col·laborat amb la justícia al llarg de tots aquests anys, segons ha recollit El Periódico d'Espanya.

Pares Marta Del Castell Rueda Prensa El Cuco
Els pares de la jove Marta Del Castillo, Antonio del Castillo i Eva Casanueva, van comparèixer en roda de premsa després de rebre la notificació sobre la condemna a Francisco Javier García, àlies El Cuco, i la seva mare, per delictes d'encobriment i fals testimoni, respectivament. Els pares de la Marta celebren "amb orgull" que ambdós investigats hagin estat condemnats a dos anys de presó, la pena màxima per a aquest tipus de delictes. Tanmateix, mantenen que El Cuco sap més sobre les circumstàncies que envolten l'assassinat i la desaparició de la jove, però que, segons han elucubrat, "tem algú", i per això decideix continuar encobrint els culpables. / Julio Muñoz per a EFE

El Cucut va mentir en el seu testimoni de 2011, i la seva mare el va encobrir

Els passats 26 i 27 de maig es va celebrar el judici contra Francisco Javier García, El Cuco, i la seva mare, Rosario García, acusats d'haver mentit durant el judici celebrat el 2011 per l'assassinat i la desaparició de Marta del Castillo. La jove, de 17 anys, va ser presumptament assassinada per Miguel Carcaño el 24 de gener de 2009 al pis d'aquest, situat al carrer León XIII de Sevilla. En la seva declaració inicial, El Cuco, que en aquell moment era menor d'edat, va mentir en la seva declaració i va assegurar que no era a l'immoble, sinó que havia sortit amb uns amics. La mare de l'investigat, sabent que això no era veritat, també va mentir en la seva declaració i va corroborar la coartada del seu fill. L'acusat després va confirmar que va estar al pis la nit de l'assassinat de Marta.

No obstant això, van sortir a la llum uns àudios en els quals la mateixa Rosalía admetia haver mentit en el judici, per la qual cosa la família els va denunciar per un delicte de fals testimoni. Per aquest delicte, la Fiscalia demanava una condemna de vuit mesos de presó per a cada un, que finalment han acabat sent dos anys de presó, tal com sol·licitava l'acusació particular. L'investigat va admetre, durant aquest últim judici, els fets que descrivia la Fiscalia en el seu escrit d'acusació, però no va contestar les preguntes que li van plantejar.