Francisco Javier García, conegut popularment com El Cuco, i la seva mare, Rosalía García, han estat condemnats a dos anys de presó per un delicte de fals testimoni, ja que han demostrat que van mentir en el judici de la desaparició i assassinat de la Marta del Castillo. Ha quedat demostrat que mare i fill van idear un pla per amagar informació als tribunals. 

Francisco Javier García, en el judici de l'assassinat de la jove de 17 anys, va declarar que no va estar al pis de Miguel Carcaño, l'autor confés del crim. Segons les investigacions policials, la Marta va ser assassinada en aquest pis, situat al carrer León XIII de Sevilla. El Cuco va declarar que el dia del crim no estava en aquell domicili, sinó que va sortir amb uns amics i que després va anar a dormir a casa seva.

Rosalía i El Cuco van mentir deliberadament en el judici

Rosalía García, la mare, també va declarar el mateix i va corroborar falsament la seva coartada, tot i que sabia perfectament que El Cuco era a casa de l'assassí la nit que van matar a la Marta del Castillo. Aquest crim es va jutjar en dues causes diferents: en una, Francisco Javier García va ser declarat culpable d'un delicte d'encobriment d'assassinat.

No obstant això, com que quan van passar els fets era menor d'edat, va ser condemnat a internar-se durant tres anys en un centre de menors. Paral·lelament, estava implicat en un altre judici, en aquest cas, com a testimoni del crim, juntament amb la seva mare, i els testimonis estan obligats a dir sempre la veritat, tot i que no ho van fer.

Falso testimonio Marta del Castillo / EFE
El Cuco i la seva mare han estat condemnats a dos anys de presó per un delicte de fals testimoni: van mentir deliberadament en el judici per la desaparició i assassinat de la Marta del Castillo / EFE

Dues sentències contradictòries en el cas Marta del Castillo

Les dues sentències del cas Marta del Castillo tenien veritats jurídiques contradictòries. Això, sumat a l'existència d'uns àudios on la mateixa Rosalía explicava que havien mentit en el judici, va fer que els familiars de la víctima els denunciessin per fals testimoni. 

Fa unes setmanes, es va celebrar el judici per fals testimoni. La família de la Marta demanava una condemna de dos anys de presó, mentre que Fiscalia només demanava vuit mesos.

Condemnats a dos anys de presó per fals testimoni

Tant El Cuco com la seva mare van reconèixer els fets, però es van negar a declarar i, finalment, el jutge ha complert amb la petició de la família de la víctima: tots dos han estat condemnats a dos anys de presó per fals testimoni. També hauran d'indemnitzar amb 30.000 euros als pares de la Marta del Castillo