Comença el judici per fals testimoni contra El Cuco i la seva mare, que s'enfronten a una petició de dos anys de presó per mentir al judici per la desaparició i assassinat de Marta del Castillo, que es va celebrar fa 11 anys a l'Audiència de Sevilla. Miguel Carcaño, l'assassí confés de la noia de 17 anys, també declararà i el seu testimoni podria ser clau per saber què va passar i on està el cos de la Marta.

El judici comença aquest dijous i els acusats son Rosalía García i Francisco Javier García, conegut popularment com El Cuco. Aquest jove, quan era menor d'edat, va ser condemnat a dos anys i mig d'internament en un centre de menors per encobrir l'assassinat de la Marta del Castillo.

L'estratègia d'El Cuco i la seva mare en aquest nou judici

Segons avança NIUS, l'estratègia que faran el Javier és no entrar en què va passar la nit del 24 de gener del 2009, que va ser quan la Marta del Castillo va ser assassinada. També dirà que estaven en el seu dret a dir mentides en el judici, ja que paral·lelament, també estava implicat en un altre procés judicial que encara no tenia sentència ferma.

"Van idear un pla amb l'única finalitat d'enganyar i amb la intenció d'induir a error al tribunal"

La mare va explicar que la nit dels fets estava de copes amb el seu marit i pare d'El Cuco i que quan van arribar a casa, el seu fill estava dormint, uns fets que es van demostrar que eren falsos. "Van idear un pla amb l'única finalitat d'enganyar i amb la intenció d'induir a error al tribunal, aportant dades falses i reticents", explica l'acusació, que demana dos anys de presó, mentre que Fiscalia demana vuit mesos i una multa de 1.500 euros. 

Segons el jutge, les proves demostren que El Cuco i la seva mare van mentir i que ell sí que va estar al pis de León XIII quan van passar els fets i que, per tant, podrien estar cometent un delicte de fals testimoni. El dilluns vinent declararà Miguel Carcaño que, com a testimoni, està obligat a dir la veritat. No obstant això, hi ha molts dubtes que sigui sincer, ja que ha donat moltes versions diferents sobre què va passar aquella nit del 2009.

Marta del Castillo / EFE
Comença el judici per fals testimoni contra El Cuco i la seva mare per mentir en el judici de la desaparició i assassinat de Marta del Castillo / EFE

Miguel Caraño, l'únic condemnat per l'assassinat de Marta del Castillo

L'última versió que va donar era que l'autor material del crim era el seu germanastre, que va matar a la Marta donant-li un cop amb la culata d'una pistola quan estava intentant posar pau en una discussió amb Carcaño per la hipoteca del pis de León XIII. Tot i que a ulls de la família de la víctima aquesta és la versió més creïble, l'únic condemnat per l'assassinat i desaparició de la jove sevillana és Miguel Carcaño, que ha de complir 21 anys de presó pels fets. 

Desaparició i assassinat de Marta del Castillo a Sevilla

Ja han passat més de 13 anys del crim de la Marta del Castillo i, de moment, encara no se sap on està el seu cadàver. La família de la víctima ha fet tot el possible perquè l'assassí ho confessi tot, però de moment, malgrat els esforços dels investigadors i la pressió mediàtica, no ha explicat on ha amagat el seu cos i encara no està del tot clar què va passar la nit del crim.