Aquest dijous ha començat el judici contra El Cuco i la seva mare per fals testimoni en el cas de la desaparició i assassinat de la Marta del Castillo. Segons van declarar fa 10 anys, El Cuco no estava al pis de León XIII de Sevilla quan la Marta va ser assassinada, però ara tant ell com la seva mare han reconegut i han explicat que sí que estava al lloc dels fets la nit del crim.

Francisco Javier García, conegut popularment com El Cuco, i la seva mare, Rosalía García, van declarar com a testimonis en el judici del 2011 pel crim de la Marta del Castillo. En aquell judici, El Cuco ja era major d'edat i va explicar que la nit del 24 de gener del 2009 estava amb uns amics, una versió que va corroborar la seva mare, que va assegurar que a la 1:30 estava a casa seva.

Sentència per l'assassinat de Marta del Castillo

No obstant això, aquestes dades no quadraven amb la veritat jurídica que s'explicava en una de les dues sentències d'aquest cas. Així doncs, els familiars de la Marta del Castillo, anys més tard, els van denunciar per fals testimoni i demanen dos anys de presó per mentir en el judici de l'assassinat de la seva filla que, 13 anys més tard, encara no se sap on van amagar el seu cos.

Reconeixen que es van inventar la coartada

Aquest dimarts mare i fill han reconegut que van cometre un fals testimoni i que van mentir. El Cuco ha explicat que estava al pis de León XIII la nit dels fets, que és el lloc on la Marta va ser assassinada. Rosalía García ha declarat que va ajudar al seu fill a inventar-se la coartada i que no estava a casa a la 1:30, tal com va declarar fa 10 anys en el judici del crim de la Marta del Castillo.

Miguel Carcaño no haurà de declarar com a testimoni

Com que tots dos han reconegut el delicte, ja no caldrà que Miguel Carcaño, l'assassí confés, declari com a testimoni. Aquesta decisió de la jutgessa instructora no ha agradat a la família de la víctima, que consideren que el testimoni de Miguel Carcaño és imprescindible per saber què va passar aquella nit i on està el cos de la Marta del Castillo.

El Cuco ja va ser condemnat per encobriment de l'assassinat quan tenia 15 anys i va passar gairebé tres anys tancat en un centre de menors.  L'únic condemnat per l'assassinat de la Marta és Carcaño, que haurà d'estar 21 anys entre reixes a la presó d'Herrera de la Mancha.

Tot apunta que El Cuco i la seva mare seran condemnats per fals testimoni

Tot i que El Cuco i la seva mare han reconegut que han mentit, han demanat l'absolució explicant que s'han vulnerat dos dels seus drets: el de no declarar i el de no confessar-se culpable, una petició que ha estat denegada. Així doncs, tot apunta que El Cuco i la Rosalía seran condemnats per fals testimoni.