L'Óscar, conegut popularment com 'El Infiltrado' és l'home que ha destapat les mentides d'El Cuco i la seva mare en el judici pel crim de la Marta del Castillo. S'ha convertit en un testimoni clau que ha aconseguit que mare i fill tornin al banc dels acusats per un delicte de fals testimoni. Es tracta d'un home que ha filtrat converses amb l'acusada, on ella se'n riu de les tasques de cerca del cadàver de la víctima i reconeix les mentides que va dir al judici.

L'Óscar no és ni policia ni detectiu privat. És una persona que, simplement, ha volgut ajudar a la família de la Marta del Castillo per esclarir què va passar aquella nit del 24 de gener del 2009 al pis de León XIII. Durant anys, s'ha anat guanyant la confiança de la mare d'El Cuco, Rosalía García per obtenir pistes. Per fer-ho, es va inventar que era un delinqüent i va fingir un fals interès romàntic en la dona per obtenir pistes. 

"Ens veiem cada dos o tres dies i parlaven per telèfon diàriament. Estava molt il·lusionada"

"Ens veiem cada dos o tres dies i parlaven per telèfon diàriament. Li vaig dir que era un delinqüent dels baixos fons. Només d'aquesta manera em vaig guanyar la seva confiança. Ella pensava que aniríem a viure a algun país d'Europa de l'est quan tot acabés. Estava molt il·lusionada amb mi", explicava l'infiltrat en una entrevista a El Español.

Més de 600 hores de gravacions amb la mare d'El Cuco

Al llarg de dos anys, l'Óscar va aconseguir més de 600 hores de gravacions amb la Rosalía García. Algunes d'aquestes converses han estat clau per imputar a la dona i al seu fill com a presumptes autors d'un delicte de fals testimoni, ja que la dona reconeix que va mentir en el judici de Marta del Castillo de fa 10 anys per encobrir el seu fill.

Juicio Marta del Castillo falso testimonio / Europa Press
L'Óscar és un home que ha aconseguit unes converses clau pel judici per fals testimoni en el cas Marta del Castillo / Europa Press

La mare d'El Cuco se'n burla de les tasques de cerca de la Marta del Castillo

"A la conversa que tinc amb la Rosalía, amb actitud jocosa, ella se'n burla de les tasques de cerca que s'estan fent per buscar la Marta. Llavors ella m'insisteix que el cos no apareixerà i llavors jo li dic que en un moment o altre apareixerà, però ella insisteix que no". A les converses que ha aportat l'Óscar, la dona també reconeix que va mentir en el judici i s'han convertit en una prova clau per aquest cas.

Penes de dos anys de presó per un delicte de fals testimoni

El dijous, la Rosalía i El Cuco van explicar que van mentir en el judici: Javier García va reconèixer que estava al pis de León XIII la nit que la jove sevillana va ser assassinada. Els acusats tenen dret a mentir i a no declarar-se culpables, però els testimonis estan obligats a dir sempre la veritat i ni Javier García ni la seva mare ho van fer, motiu pel qual es podrien enfrontar a una pena de dos anys de presó, que és el que demanen els familiars de Marta del Castillo.