Ja fa més de tres setmanes de la desaparició de Sandra Bermejo i segueix sent tot un misteri que li va passar. L’opció del suïcidi, de l’accident o de la marxa voluntària està pràcticament descartada, però els investigadors no avancen gaire en la via de la desaparició forçada. Des de SOS Desaparecidos van demanar a les persones que van ser al cap de Peñas el dia de la desaparició que aportessin fotografies en què es pogués veure algun cotxe o alguna persona sospitosa o que aportés alguna dada sobre la psicòloga que pogués ser d'interès per a la investigació. Aquesta crida sembla que ha fet efecte i s'ha rebut una trucada telefònica anònima que ha aportat noves pistes sobre la desapareguda.

Una persona que va ser a la zona del cap de Peñas aquell 8 de novembre es va posar en contacte amb l’organització per aportar noves dades. Es tracta d’un testimoni que els investigadors consideren fiable, ja que va poder descriure perfectament com anava vestida el dia en què va desaparèixer, una informació que no s’havia fet pública i només poden saber els qui la van veure. Segons ha explicat el president de SOS Desaparecidos, Joaquín Amills, la jove va ser vista al cap de Peñas “en un punt concret i a una hora concreta, anava sola i passejava per un camí per on es podia caminar”. Això confirma que la psicòloga va ser en aquell lloc, però no se sap què li va passar després.

SOS Desaparecidos i la família creuen que els investigadors es van equivocar des del començament

El president de SOS Desaparecidos creu que els investigadors de la desaparició de Sandra Bermejo es van equivocar en pensar des del principi que era un suïcidi o un accident. Lamenta que quan es va trobar el seu cotxe abandonat amb les pertinences a l’interior, els diguessin a la família que se’l podien endur abans d’iniciar la cerca amb gossos i buscar-la per terra. Considera que va ser un error no contemplar altres possibilitats com la de la desaparició forçada que la família pensava que era més probable. Després de tres setmanes sense cap pista, els investigadors també comencen a decantar-se per l'opció que hi hagi algú implicat en la desaparició.

Els indicis apunten a una tercera persona implicada en la desaparició

Aquell 8 de novembre, Sandra Bermejo va anar al cap de Peñas després que li anul·lessin dues cites que tenia programades. Al vespre havia d’anar al teatre, però ja no s’hi va presentar. El seu cotxe va ser trobat amb les seves pertinences a l’interior en un aparcament de la zona. A casa seva, la nevera estava plena de menjar i tenia la roba preparada per fer una rentadora. Això va fer que el suïcidi o la desaparició voluntària perdessin força i els investigadors se centressin en una possible caiguda accidental per un penya-segat. Però després de tants dies, el seu cos no ha aparegut. Tampoc la seva roba ni cap troballa que apunti en aquest sentit. Per aquest motiu, es va començar a pensar en la desaparició involuntària i s’està investigant si hauria pujat al cotxe d’un desconegut.