Troben noves víctimes d'abusos sexuals per part d'un home que està actualment a presó. L'individu va ser enxampat al marc de la primera fase de l'operació, després de la denúncia d'un menor. Però, ara, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona ha estirat del fil i ha identificat 13 nens i nenes més (per la qual cosa ja sumen un total de 18) que haurien patit assetjament i agressions sexuals, de forma presencial també, per part d'ell. Aquest últim cas, en aquests moments, només s'ha pogut demostrar en cinc dels menors, que van realitzar-se de forma repetida en fins a 79 ocasions.

Pornografia infantil al lloc de feina

Els investigadors de la Comandància de Guàrdia Civil a Tarragona van traslladar-se a la província d'Almeria, després d'obrir diligències inicials a principis de setembre del 2022 a Catalunya, després de rebre una denúncia de la representant d'una empresa amb àmbit d'actuació a tot l'estat. Aquesta persona va advertir que un ordinador corporatiu propietat de la companyia tenia una carpeta que contenia imatges i vídeos de caràcter pedòfil. Poc després, el Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona va autoritzar una entrada i registre al domicili del sospitós, que continua engarjolat.

Durant aquestes gestions, els agents van haver de traslladar-se a la ciutat andalusa per continuar amb la investigació i trobar proves suficients dels delictes amb fotografies, vídeos i xats de WhatsApp. També van intervenir terminals mòbils, dispositius de memòria pendrive, discos durs o tablets amb gairebé 2.000 gigues d'informació.

En paral·lel a tot això, van realitzar l'exploració de cinc menors, que ja havien estat identificats pels agents com a presumptes víctimes de l'investigat. Això ha permès identificar 13 menors més, que ja sumen un total de 18 víctimes potencials. Les indagacions per trobar-los, a més de Tarragona i Almeria, també s'han realitzat a les províncies de Granada i Múrcia. A més, han comprovat que haurien existit agressions sexuals, de manera presencial, sobre cinc dels menors en 79 ocasions. Però, el que sí s'ha demostrat, és que totes van patir abusos a les xarxes socials, com intents de corrupció de menors en 347 vegades.

L'imputen dos nous delictes: agressió sexual i corrupció de menors

L'extracció dels 1.800 gigues d'informació que va recollir la Guàrdia Civil als registres i la identificació de les víctimes han fet augmentar la imputació de nous delictes d'agressió sexual i corrupció de menors. El detingut continua ingressat en un centre penitenciari d'Almeria a l'espera de judici. Les noves diligències, realitzades durant la segona fase de la operació, amb l'acusació de dos nous delictes ja s'han inclòs abans que es presenti al tribunal.