Ràpida recuperació d'una retroexcavadora de gran valor robada a l'interior del port de Tarragona el passat 16 de març. La màquina, amb un cos d'uns 60.000 euros, va ser sostreta i va recórrer més de 400 quilòmetres fins a la ciutat francesa de Pau, a l'altre costat dels Pirineus en només 24 hores. La Guàrdia Civil de Policia Judicial i de la Secció Fiscal i de Fronteres del Port de Tarragona en coordinació amb agents de la Section de Recherches de Pau de la Gendarmeria Nacional Francesa van iniciar una investigació per recuperar-la, per la possibilitat que hagués creuat la frontera i hagués passat al país veí, com finalment va passar.

Les perquisicions policials inicials a la infraestructura portuària de Tarragona van permetre esbrinar, per una banda, que al presumpte robatori hauria participat una persona treballadora en una de les múltiples empreses del port i que disposava de l'oportú accés a la instal·lació. Això va permetre l'extracció de la màquina amb relativa facilitat i, la investigació, va apuntar que hauria fugit directament a França. Així, doncs, la Guàrdia Civil va contactar amb els seus homòlegs francesos i, a través de les seves unitats territorials, va poder arribar fins a on es trobava la retroexcavadora a Pau.

El camió que ha transportar l'excavadora fins a Tarragona des de Pau / GUÀRDIA CIVIL
El camió que ha transportar l'excavadora fins a Tarragona des de Pau / GUÀRDIA CIVIL

Un detingut i l'excavadora ja ha tornat a Tarragona

Els gendarmes francesos, després de contactar amb el grup investigador encarregat de les diligències, va aconseguir recuperar la retroexcavadora valorada en uns 60.000 euros el passat 18 de març. Després d'això, i amb les autoritats pertinents del jutjat instructor, va ser transportada de nou a Tarragona, on ha quedat a disposició de l'autoritat judicial i en poder del legítim propietari. La Guàrdia Civil ha detingut una persona a Tarragona per la seva presumpta vinculació amb el robatori de la màquina al port.