Localitzada a Huércal-Overa (Almeria) una menor de 16 anys amb un trastorn de l'espectre autista desapareguda feia una dies a Suècia. La noia s'havia escapat de casa dels pares sense cap tipus de consentiment ni avís amb un jove de 26 anys amb qui va arribar presumptament a la província andalusa. La noia el va conèixer per Internet i, segons ha avançat el Diario de Almería, es trobava vivint en una caravana amb l'individu a aquest llogaret de la localitat d'Almajalejo fins que van ser identificats per la Guàrdia Civil aquest dimarts a la tarda.

Localitzada i identificada a més de 3.600 quilòmetres de casa

Els pares, després de la desaparició, van presentar denúncia davant de les autoritats sueques. No obstant això, mai van pensar que acabarien trobant-la a més de 3.600 quilòmetres de casa seva. Però les casualitats existeixen i, tal com ha explicat el mitjà citat, una persona que coneixia els progenitors de la noia a Suècia va alertar la Guàrdia Civil, assegurant que la filla d'un conegut es trobava al carrer Palmera d'Huércal-Overa, dins d'una caravana amb un home. Poc després, aquest dimarts, els agents van desplaçar-se fins al lloc i un cop van parlar amb els veïns van aconseguir localitzar-la i els van identificar.

Però durant la identificació, la menor de 16 anys va mentir sobre el seu nom i edat, per la qual cosa va dificultar la connexió amb la denúncia dels pares a Suècia, en un principi. Tanmateix, la seva aparença física i la falta de documentació la van acabar delatant, així com el vehicle de marca Volvo i matrícula sueca que hi havia al costat de la caravana. El jove que l'acompanyava i que havia conegut per Internet va explicar, en anglès, que tenien pensat ser a Almeria uns tres mesos. Els pares van acabar d'assegurar que era la seva filla, després d'una vídeotrucada.

La Fiscalia de Menors s'ha fet càrrec del seu retorn a Suècia

La noia ha estat posada a disposició de la Fiscalia de Menors per completar els tràmits del seu retorn a Suècia. Respecte al jove, ha quedat temporalment en llibertat a l'espera de saber si al seu país d'origen seria responsable d'algun tipus de delicte per haver estat amb una menor que va escapolir-se de casa i va acabar a més de 3.600 quilòmetres, a Almeria, vivint amb ell en una caravana en un llogaret d'Almajalejo. Els pares, d'altra banda, van tranquil·litzar-se en saber que es trobava en perfecte estat de salut i esperen retrobar-se amb ella molt aviat.