Les denúncies per agressions sexuals segueixen augmentant a Badalona (Barcelonès). Després de les violacions en grup a tres adolescents al Centre Comercial Màgic de la ciutat barcelonina, els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Arenys de Mar han detingut al guia del Museu de Badalona per haver realitzat tocaments a quatre nenes d'una escola d'aquesta població del Maresme mentre visitaven amb els docents les instal·lacions municipals. Així ho ha avançat La Vanguardia, poc abans que l'alcalde, Ruben Guijarro, tingués coneixement del cas i contactés amb el centre escolar i amb la direcció de l'equipament museístic local, que ja ha pres les mesures disciplinaries oportunes.

Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, la detenció d'aquesta persona relacionada laboralment amb el Museu va produir-se aquest dimarts i aquest dimecres ha passat a disposició judicial. Un cop ha comparegut davant la jutgessa en funcions de guàrdia, la magistrada ha decretat la seva posada en llibertat provisional, tal com demanava el fiscal. El jutjat d'instrucció número 1 de Badalona serà l'encarregat d'investigar la causa.

Aquesta presumpta agressió sexual per part d'un guia municipal cap a quatre menors arriba poc després que es coneguessin nous abusos als lavabos del Centre Comercial Màgic de Badalona. En aquest cas, una noia de 16 anys va ser intimidada per un grup de joves que la van obligar a fer-los fel·lacions als serveis de l'establiment. A més, la policia catalana investiga aquest i dos casos més, dels quals dos segueixen el mateix patró, i que podria destapar un cas de violacions recurrents als serveis del Màgic o els voltants del barri del Gorg. 

Reunió municipal per tractar els casos d'agressions sexuals a Badalona

Tot això, juntament amb la denúncia al Museu de Badalona, s'ha comunicat poc després que l'Ajuntament de Badalona, encapçalat pel batlle Ruben Guijarro, convoqués aquest dimarts a la tarda una reunió per tractar les suposades agressions que s'han donat els darrers mesos al municipi. Programada des de fa dies, el consistori va seure amb representants de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i del Centre Comercial Màgic.

El govern municipal va assegurar que continua revisant, amb altres administracions, els protocols d'actuació i intervenció i que, a més, manté la voluntat de personar-se, en l'exercici de l'acusació particular, per defensar les víctimes. Ara, a aquests abusos a menors als banys de l'establiment comercial badaloní, se li suma un presumpte cas de tocaments a quatre nenes d'una escola d'Arenys de Mar per part d'un guia del Museu de Badalona, qui ha estat detingut pels agents dels Mossos d'Esquadra i deixat en llibertat provisional.