L’Audiència de Girona ha condemnat a 12 anys i sis mesos de presó l’home que l’any 2021 va abusar sexualment de la seva besneboda, de 15 anys, durant una reunió familiar la revetlla de Sant Joan a la localitat de Blanes (Selva). El condemnat es va aprofitar de la confiança que li tenia l’adolescent derivada del seu parentesc, i la va apartar de la resta de la família per poder mantenir relacions sexuals amb ella contra la seva voluntat.

La va convidar a una reunió familiar la nit de Sant Joan

Segons la sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, el 23 de juny del 2021 el ja condemnat va convidar la seva besneboda menor a una reunió familiar en una platja. La noia, no sospitant res dolent, va acudir amb el seu germà petit. Al lloc hi eren més familiars d'ambdós, també nens més petits. Al voltant de les onze de la nit, i amb l'excusa d'anar per una pilota perquè els nens poguessin jugar, l'home va demanar a la víctima que l'acompanyés fins al seu domicili.

Un cop al seu pis, el condemnat va començar a fer-li petons, a la qual cosa la noia es va negar i va intentar desfer-se d’ell. No obstant això, l’home la va portar a una de les habitacions, on li va fer tocaments sense el seu consentiment, i la va acabar violant. En la declaració de la jove, assegura que el condemnat va utilitzar “força física” per tal de sotmetre-la, i que ella es va resistir en tot moment.

L'adolescent va confessar els fets als seus pares i van denunciar. Durant el judici, l'acusat va admetre parcialment els fets. Segons el seu relat, tots dos van mantenir relacions sexuals, però va negar que fossin forçades i també va desmentir haver utilitzat la violència. A més, va remarcar que la nit dels fets anava begut, i que l'endemà va presentar-se a la comissaria de la Policia Local de Blanes per confessar que havia mantingut relacions sexuals amb una menor.

Condemnat a 12 anys de presó

Finalment, l'Audiència de Girona ha sentenciat per l'acusat una pena de 12 anys, sis mesos i un dia de presó. A banda d'això, haurà de pagar a la víctima 6.200 euros en concepte d'indemnització pels danys morals i les lesions físiques causades durant l'agressió. El condemnat també haurà de complir vuit anys de llibertat vigilada, i queda inhabilitat per exercir la pàtria potestat i treballar amb nens.