Novetats de l'accident mortal de la fira de Mislata (València), on van morir dues nenes de 4 i 8 anys. Un testimoni clau que va veure el tràgic moment, revela noves dades molt importants per saber què va passar i qui és el responsable de la mort de les dues menors, unes morts que, segons la Policia Nacional, es podrien haver evitat si s'haguessin fet les coses correctament.

Es tracta d'un home que viu en una finca situada just al costat d'on hi havia l'inflable que va sortir volant el gener d'aquest any i on van morir la Vera i la Cayetana. Aquest testimoni assegura que va veure el moment exacte de l'accident des de la finestra.

Un testimoni assegura que hi havia més treballadors muntant l'atracció

Segons el seu testimoni, hi havia, aproximadament, entre 10 i 14 treballadors d'origen magrebí que treballaven pel feriant i que dormien amuntonats a la mateixa caravana, uns fets que el responsable de l'atracció nega. Aquest home també explica que va veure com aquests joves muntaven el castell inflable i les altres atraccions de la fira. Els investigadors tenen molt en compte els detalls que explica aquest testimoni, ja que cada dia treia a passejar el gos pels voltants de la fira i, per tant, es fixava en els detalls de la zona.

Dubtes sobre l'ancoratge del castell inflable de la fira de Mislata, on van morir dues nenes

Tot i que els altres testimonis entrevistats asseguren que el castell inflable no estava lligat, aquest home diu que normalment sí que ho estaven, però que les cordes eren molt fines i que estaven en males condicions.  No recorda si el dia de l'accident l'atracció estava lligada o no, tot i que altres 15 persones diuen que no.

La Vera i la Cayetana, de 4 i 8 anys, van morir a la fira de Mislata

Els fets van passar el 4 de gener a la fira de Mislata. El dia de l'accident, hi havia fortes ratxes de vent, que van provocar que un castell inflable ple de nens sortís volant pels aires. Fruit d'aquest tràgic accident, van morir la Vera i la Cayetana, dues nenes de 4 i 8 anys, uns fets que van causar gran commoció al País Valencià.

vera niña muerta mislata / Twitter @IvanFaubell
La Vera és una de les dues nenes que va morir en el tràgic accident de la fira de Mislata (València) fa sis mesos / Twitter @IvanFaubell

Investigació en mans de la Policia Nacional

La Policia Nacional manté la investigació oberta per esbrinar més detalls sobre què va passar el dia del tràgic accident. Segons les investigacions dels darrers sis mesos, tot apunta que la mort de les menors es podria haver evitat si l'atracció hagués complert amb les mesures de seguretat pertinents. Per aquest motiu, els responsables de l'atracció es podrien enfrontar a penes de presó per un delicte d'homicidi imprudent.