El mes de gener, dues nenes de 4 i 8 anys van morir mentre estaven als inflables de la fira de Mislata (València). Van sortir volant per culpa d'una forta ratxa de vent i la Policia Nacional ho està investigant com un homicidi imprudent, ja que l'atracció no reunia les mesures de seguretat necessàries. Entre el cúmul d'errors que va provocar aquest tràgic desenllaç, han descobert una nova negligència: l'enginyer encarregat de supervisar la fira ha dit múltiples mentides.

Els fets van passar durant la Fira de Nadal de Mislata, que estava plena d'atraccions infantils. Un grup de nens estava saltant en un inflable quan, de cop i volta, aquest va sortir volant pels aires per culpa del vent. Afortunadament, molts d'aquests menors van caure sobre un altre matalàs que els va suavitzar la caiguda. No obstant això, malauradament, dues nenes de 4 i 8 anys van morir per culpa de l'impacte: les víctimes es deien Cayetana i Vera.

vera niña muerta mislata / Twitter @IvanFaubell
La Vera és una de les víctimes mortals de l'accident de la fira de Mislata (València) / Twitter @IvanFaubell

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar les causes dels fets i si hi havia alguna negligència en el sistema de seguretat de l'atracció. Després de fer nombrosos informes, van poder determinar que hi havia una cadena d'errors que va provocar aquest tràgic desenllaç.

Els agents de seguida van començar a veure dades que no quadraven. Per exemple, que els punts d'ancoratge no estaven posats correctament. Però ara ha sortit una altra dada que podria demostrar, si s'haguessin fet les coses correctament, la tragèdia es podria haver evitat. 

L'enginyer de la fira de Mislata menteix als investigadors

L'enginyer responsable de la supervisió de totes les atraccions de la fira va mentir a la Policia Nacional: els va explicar que dos dies abans del succés es va desplaçar fins al lloc dels fets per comprovar la seguretat de les atraccions. Per fer més creïble el seu testimoni, va aportar detalls que han resultat ser falsos. Va explicar que va seguir totes les recomanacions del fabricant, uns fets que també van resultar ser mentida i que els agents van descobrir parlant amb els fabricants. 

La geolocalització del mòbil el situa a Elx 

Com que els investigadors van començar a veure moltes dades que no quadraven, van sol·licitar als jutjats permís per intervenir el telèfon de l'enginyer i saber si els havia dit més mentides i en van descobrir una nova: tot i que ell deia que havia anat presencialment a supervisar les atraccions, no ho va fer, ja que la geolocalització del mòbil el situa a Elx (Alacant), just on té el seu despatx. 

"No ha pogut quedar contrastat, ja que en cap moment l'enginyer va estar a Mislata per fer la seva feina d'inspeccionar i certificar que totes les atraccions de la fira estaven en perfectes condicions per ser utilitzades", conclou la investigació de la Policia Nacional.