Surten a la llum els informes de l'accident mortal de la fira de Mislata (València), on van morir dues nenes de 4 i 8 anys. Segons les investigacions policials, es tracta d'una tragèdia que es podria haver evitat si s'haguessin pres les mesures de seguretat pertinents, la Cayetana i la Vera no haurien mort, uns fets que han causat gran indignació a tot arreu.

Els fets van passar el 4 de gener a la fira de Mislata cap a les 20:10. En el moment dels fets, hi havia fortes ratxes de vent de fins a 72 quilòmetres per hora, segons va registrar l'Agència Estatal de Meteorologia. Aquest vent no hauria estat un problema si el castell inflable dels fets hagués estat ben ancorat a terra.

Mislata / EFE

La Policia Nacional envia l'informe del fatal accident de la fira de Mislata als jutjats: segons recull, la mort de la Vera i la Cayetana es podria haver evitat, ja que l'ancoratge no estava ben posat / EFE

La Vera i la Cayetana estaven jugant al castell inflable quan, de cop i volta, l'atracció va sortir volant pels aires i, conseqüentment, van morir. Altres set menors d'edat van quedar ferits i la tragèdia no va ser major perquè, afortunadament, molts dels menors van sortir disparats cap a un altre matalàs inflable, que els va amortir la caiguda.

La Vera i la Cayetana tenien 4 i 8 anys quan van morir a la fira

Així i tot, no van poder fer res per salvar la vida de la Vera i la Cayetana. El Grup d'Homicidis i Desapareguts de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de València es va fer càrrec de la investigació i han enviat les diligències als jutjats de Mislata per tal que es resolgui el cas. 

Els punts d'ancoratge no estaven posats correctament

Segons recull aquest informe, l'accident es podria haver evitat. El castell tenia 30 punts d'ancoratge, alguns dels quals no estaven correctament col·locats i, si tot hagués estat posat correctament, no hauria sortit volant pels aires i, per tant, les nenes de 4 i 8 anys no haurien mort

Les declaracions dels testimonis del fatal accident

A més, l'informe també recull que aquest castell no estava col·locat on realment havia d'estar: estava a 70 metres del punt on havia de ser muntat. De moment, no han trobat cap justificació per explicar aquest canvi. A tot això cal sumar-li les declaracions de diversos testimonis, que asseguren que van veure com els nens sortien volant per culpa del fort vent.

Els responsables de l'atracció podrien entrar a presó per homicidi imprudent

Caldrà esperar a saber la resolució judicial, però tenint en compte les circumstàncies dels fets i els resultats d'aquest informe de la Policia Nacional, tot apunta que es tracta d'un homicidi imprudent, uns fets pels quals, els responsables de l'atracció, podrien entrar a presó.