Un informe policial mostra els múltiples errors i negligències que van provocar el fatal accident de la fira de Mislata (València), on van morir dues nenes de 4 i de 8 anys. Els fets van passar la tarda del 4 de gener quan, per causes que encara s'estan investigant, una ratxa de vent va fer sortir pels aires el matalàs inflable, provocant la mort de les dues menors. 

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar què havia passat i per què van morir la Vera i la Cayetana, les dues víctimes d'aquest fatal accident que es podria haver evitat. De fet, segons l'informe policial, diversos testimonis expliquen que el matalàs no estava ben subjectat i no s'aguantava pel costat dret, just el costat que es va aixecar pel fort vent.

La Policia Nacional fa un informe amb totes les negligències del fatal accident de la fira

A tot això se li ha de sumar que els agents van veure que les cordes del castell inflable estaven deteriorades. Per si no fos poc, també han determinat que només hi havia una persona que controlava dues atraccions a la vegada: el castell del fatal accident i uns llits elàstics. A més a més, les cintes que subjectaven el matalàs estaven trencades i, presumptament, estaven lligades a un bloc de formigó o en un fanal.

Així i tot, el responsable del castell inflable explica que l'atracció estava lligada a set punts diferents, els policies pensen que podria estar mentint, ja que la posició de les cordes demostra tot el contrari.

Les negligències i el mal temps, el còctel del fatal accident on van morir dues nenes

Tot i que encara no s'ha celebrat el judici, tot apunta que aquestes negligències, sumades a les condicions meteorològiques adverses, serien la suma que hauria provocat el terrible accident mortal de la fira de Mislata. Per aquests mateixos motius, el responsable del matalàs es podria enfrontar a penes de presó acusat d'un delicte d'homicidi imprudent. Els pares de la Vera, una de les víctimes mortals, ha explicat a xarxes socials que farà tot el que estigui a les seves mans perquè es faci justícia i els responsables dels fets paguin per aquesta negligència.

Mislata / EFE

Un informe de la Policia Nacional recull les múltiples negligències de l'accident mortal de la fira de Mislata (València), on van morir dues nenes en una atracció / EFE

"Farem tot el possible i arribarem fins al final perquè es depurin les responsabilitats d'aquesta tragèdia"

"Com li vam prometre a la nostra nena, farem tot el possible i arribarem fins al final perquè es depurin les responsabilitats d'aquesta tragèdia, que estem convençuts que es podria haver evitat", diu el pare de la nena de 4 anys en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.