Els pares de Vera i Cayetana, les dues nenes de 4 i 8 anys, respectivament, que van morir després de sortir catapultades de l'inflable a la fira de Mislata, a València, s'han personat com a acusació particular davant del Jutjat d'Instrucció número 4 de Mislata, que dirigeix la investigació. I és que els informes policials indiquen noves irregularitats que mostren que l'incident va poder ser evitat.

El nou detall sobre l'accident mortal de Mislata

Encara que les famílies de les nenes estan representades per advocats diferents en el procés judicial, les dues esperen un pronunciament del jutge d'instrucció i del fiscal en què citin com a investigats als responsables de l'atracció i al tècnic que va certificar la seva correcta instal·lació. Les novetats es deuen a l'informe preliminar de la Policia Nacional publicat recentment, en el que es detalla que algunes de les cordes que subjectaven l'atracció estaven deteriorades.

Accident Mislata / Bombers de Valencia

L'accident de Mislata va acabar amb la mort de dues nenes / Bombers de València

Per això també, les acusacions segueixen en espera d'un informe més detallat de l'estat de l'inflable abans de sol·licitar noves proves pericials. De fet, un dels lletrats que representa les famílies de les víctimes ha explicat ha detallat que l'atracció "té la singularitat que es munta i desmunta cada dia, però no se certifica el seu correcte muntatge en cada ocasió". Així, creuen que són especialment importants les declaracions dels testimonis.

Cordes trencades i pocs ancoratges

Els testimonis, que estan recollits al mateix informe preliminar de la Policia, asseguren que l'inflable no estava correctament subjectada en un dels costats, el qual es va aixecar per les fortes ratxes de vent, llançant violentament les menors. L'advocat detallava que "El castell es va plegar per la seva meitat en la part que sí que estava lligada correctament. Alguns de menors van quedar atrapats, d'altres van sortir disparats a una atracció de llits elàstics contigua, i les dues víctimes mortals van tenir la desgràcia de patir un efecte catapulta i caure a terra".

Amb referència a això, afegia que l'atracció "ve de fàbrica amb 32 argolles de subjecció diferents en tot el seu perímetre, i hi són perquè s'utilitzin", fent referència als escassos ancoratges que estaven sent utilitzats en el moment de l'accident. Així ho demostren les proves fotogràfiques de l'informe, on es veuen cingles trencades o esquinçades que, pel que sembla, havien estar subjectes a un bloc de formigó o un fanal.

Moren les nenes Cayetana i Vera

A més, els pares dels menors que eren en l'atracció en el moment de l'accident han declarat a la policia que no recorden que hi hagués cordes en el costat de dret, ja que van poder passar per aquest lateral sense haver de saltar cap obstacle. De fet, un dels testimonis, pare d'uns nens que havien muntat en l'atracció instants abans de l'accident, coneix el muntatge d'aquest tipus d'atraccions, i es va fixar que el costat dret no tenia amarratges.

Mislata

A posteriori s'ha descobert que l'inflable estava mal ancorat / EFE

La tragèdia sacsejava a aquesta localitat valenciana a començaments de gener, poc abans del Dia de Reis, quan estava instal·lada la fira de Nadal. Un dia amb previsió de forts vents, es va instal·lar, de forma suposadament negligent, el castell inflable en el qual van jugar desenes de menors. En un moment donat, una ratxa de vent va aixecar l'atracció i dues nenes van resultar greument ferides. La Cayetana, de 8 anys, moria poc després. La Vera, de 4, moria també dies després a la UCI.