Les mostres extretes del cotxe del Miguel Ricart i l'Antonio Anglés, els dos assassins de les nenes d'Alcàsser, han estat negatives per la investigació, ja que no s'ha pogut obtenir l'ADN que permetés trobar més sospitosos. No obstant això, es faran noves proves amb noves mostres trobades al lloc del crim que podrien ser clau per saber la identitat del tercer implicat en el triple assassinat.

Segons la sentència judicial, el Miguel i l'Antonio no van actuar sols: és molt probable que ho fessin amb l'ajuda d'una tercera persona, tot i que no s'ha pogut determinar qui era. De fet, la inspecció fallida al cotxe dels assassins era clau per trobar aquest tercer home. No obstant això, malgrat els esforços dels metges forenses, no han pogut extreure l'ADN.

Una nova anàlisi amb les mostres del lloc del crim, l'esperança per tancar el cas

Però encara hi ha un fil d'esperança per aconseguir tancar el cas. Es tracta d'un nou anàlisi que faran des de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses. Agafaran les mostres trobades al lloc del crim, que és en una caseta del paratge de La Romana, la ubicació de Tous (València) on van trobar els cadàvers de la Toñi, la Míriam i la Desirée.

Set sospitosos, tres dels quals són amics de l'Antonio

El que es farà en aquest segon cas és analitzar els cabells trobats tant a la caseta, com a la fosa, com al matalàs, com a l'entorn proper del triple assassinat. Si aconsegueixen extreure l'ADN, el compararan amb el de set sospitosos, tres dels quals són amics de l'Antonio Anglés que van col·laborar amb ell en altres fets delictius.

De moment, no ha transcendit la data d'inici d'aquestes proves, que seran determinants per descobrir la presumpta implicació d'un tercer home. Es tracta de l'última via per saber què va passar aquell 13 de novembre del 1992, quan els dos assassins van segrestar les tres adolescents de 14 i 15 anys per, posteriorment, agredir-les sexualment, torturar-les i assassinar-les. 

ninas Alcasser EFE

Faran noves proves per extreure l'ADN d'unes mostres trobades al lloc on van assassinar les nenes d'Alcàsser: serà clau per descobrir si hi ha un tercer assassí implicat en aquest triple crim / EFE

Antonio Anglés, un dels fugitius més buscats en l'àmbit internacional

Si no aconsegueixen extreure l'ADN d'aquestes noves proves, serà molt complicat poder tancar el cas, a no ser que Antonio Anglés aparegui, uns fets molt improbables, però no impossibles, ja que s'ha convertit en un dels fugitius més buscats en l'àmbit internacional. L'última pista d'aquest perillós fugitiu va ser a Irlanda, ja que va marxar d'Espanya després del crim.