Novetats del cas Alcàsser: investiguen un cadàver trobat a Irlanda molt semblant a Antonio Anglés. Analitzaran el seu ADN per saber si és el fugitiu, ja que el retrat robot que li han fet és clavat al de l'assassí.

Cas Alcàsser: segrest, violació i assassinat de la Toñi, la Miriam i la Desirée

Els fets van passar el 13 de novembre del 1992 quan la Toñi, la Miriam i la Desirée, tres menors d'edat d'Alcàsser, van desaparèixer en estranyes circumstàncies. Al cap de pocs mesos, van trobar els seus cadàvers a Tous (València) amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Miguel Ricart va ser l'únic condemnat pel segrest, violació i assassinat de les nenes d'Alcàsser, però segons el seu testimoni, no va cometre el crim sol, ho va fer amb Antonio Anglés, que s'ha convertit en un dels fugitius més buscats per l'Europol, a qui se li va perdre el rastre just després que cometés el crim i, des de llavors, els policies no l'han parat de buscar.

Niñas Alcàsser / Archivo

Investiguen un cadàver trobat a Irlanda que és molt semblant a Antonio Anglés, un dels assassins de les nenes d'Alcàsser que fa gairebé 30 anys que el busquen pel crim / Arxiu

El recorregut que va fer abans que se li perdés el rastre va ser el següent: després d'enterrar els cadàvers de les nenes, va marxar fins a Catarroja (València), on va agafar un taxi per arribar fins a Alboraig (València), on va estar tres dies en una caseta abandonada fins que va decidir anar a València a canviar-se el seu aspecte per evitar ser descobert.

Antonio Anglés, que en el moment dels fets tenia el cabell ros, es va tenyir de color negre i, tot seguit, va marxar cap a Conca, des d'on va dirigir-se fins a Portugal per, posteriorment, anar fins a la capital d'Irlanda. Un cop va arribar a Dublín, els tripulants van veure que Anglés s'havia embarcat de manera clandestina al vaixell i va ser en aquell moment es va llençar a l'aigua i se li va perdre completament el rastre.

 "Era materialment impossible que escapés des de dins"

Els tripulants que el van enxampar asseguren que quan van veure que el sospitós de l'assassinat estava al vaixell, el van tancar en una cabina, però que, així i tot, va aconseguir fugir i llençar-se a l'aigua. "Era materialment impossible que escapés des de dins", explica un dels oficials del vaixell irlandès, que està convençut que algú el va ajudar a llençar-se al mar.

Tres anys més tard, el 2006, uns pescadors van trobar un cadàver en avançat estat de descomposició a l'illa Lambay, molt a prop de la costa de Dublin. Tot i que la troballa es va fer fa 15 anys, els policies irlandesos han fet el retrat robot del crani per saber a qui pertany el cadàver i han demanat col·laboració ciutadana a diversos països europeus per saber a qui pertany el cos.

En menys d'un mes es sabrà si el cadàver trobat a Irlanda pertany a Antonio Anglés

Quan el retrat ha arribat a Espanya, els agents han pogut comprovar que el cadàver és pràcticament igual a Antonio Anglés i, per aquest mateix motiu, estan analitzant el seu ADN per veure si coincideix amb el del perillós fugitiu. Així doncs, en un màxim de 30 dies, s'hauria de saber el resultat d'aquesta prova, que serà determinant per tancar un dels crims més macabres de la història d'Espanya.