Han sortit a la llum els resultats de les noves mostres d'ADN analitzades per resoldre el cas Alcàsser. Es tracta de mostres que van extreure fa mesos del cotxe dels dos assassins, però malauradament, no han pogut extreure l'ADN per saber si hi ha més implicats en aquest macabre assassinat. S'han esgotat gairebé totes les vies judicials per resoldre el cas: cal esperar que es faci una prova amb altres mostres trobades al lloc del crim. 

Aquesta anàlisi l'ha fet l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, on des de fa mesos, estaven fent proves per trobar material genètic de més de 116 mostres, sobretot de cabell, que els conduïssin a alguna pista per tancar el triple assassinat de les nenes d'Alcàsser.

Les mostres analitzades van ser trobades al lloc del crim de les nenes d'Alcàsser

Les mostres analitzades de cabell van ser trobades al cotxe dels assassins, que van segrestar, violar i assassinar a tres adolescents de 14 i 15 anys.  

Niñas Alcàsser / Archivo

Els resultats de les proves d'ADN del triple assassinat d'Alcàsser conclouen que els resultats no són concloents perquè no han pogut amplificar l'ADN / Arxiu

"De l'estudi d'ADN dels indicis no s'ha trobat cap resultat positiu"

Després de fer les anàlisis corresponents, no han trobat coincidències genètiques entre l'ADN dels sospitosos i l'ADN de les mostres analitzades. Tres dels set sospitosos són amics del Miguel Ricart que havien col·laborat amb ell en alguns delictes.  "De l'estudi d'ADN dels indicis no s'ha trobat cap resultat positiu", explica l'informe realitzat per l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses.

El cas Alcàsser és possiblement el més macabre que ha passat en els darrers 30 anys a Espanya. Miguel Ricart i Antonio Anglés van segrestar la Miriam, la Toñi i la Desirée, tres nenes de 14 i 15 anys. Les van agredir sexualment, les van torturar i, posteriorment, van assassinar-les i van amagar els seus cadàvers a Tous, on les van trobar al cap de dos mesos de la desaparició.

Miguel Ricart i Antonio Anglés no van actuar sols, ho van fer amb un altre home

Segons la sentència judicial el Miguel i l'Antonio, molt possiblement, no van actuar sols, ho van fer amb un altre home que, gairebé 30 anys després dels fets, encara no ha estat identificat. Miguel Ricart va ser l'únic condemnat pel cas i, actualment, ja està fora de la presó. Antonio Anglés, l'altre responsable dels fets, no va ser mai jutjat, ja que va fugir després del macabre crim i, en l'actualitat, continua sent un dels fugitius més buscats en l'àmbit internacional.