Tensió en l'estació de Rodalies de Manresa. A causa d'un error de senyalització de la gestió de les agulles en les vies, dos trens van estar a punt de xocar frontalment. Els combois es van trobar cara a cara sobre les mateixes vies, però afortunadament van poder frenar sense arribar a col·lidir, segons informa NacióDigital. Els fets van tenir lloc aquest dilluns, al voltant de les set de la tarda, quan un comboi que arribava amb retard des de Barcelona es va trobar amb un altre tren que venia de cara i que havia sortit de l'estació de Manresa sentit Barcelona. Gràcies al fet que les velocitats a les quals anaven els combois eren mínimes, els sistemes de seguretat i els maquinistes van poder aturar les màquines abans que es produís una tragèdia.

Els passatgers van continuar a peu

L'aturada dels combois va deixar els trens aturats just a la corba d'entrada de Manresa, però lluny de l'estació. Després de més d'una hora d'espera, alguns passatgers van decidir baixar del tren i continuar la seva marxa a peu, mentre que la Policia Local de Manresa i els Bombers van ajudar la resta a arribar fins a l'estació.

Investiguen l'error en la maniobra del tren

Segons ha explicat a NacióManresa, Adif ja ha obert una investigació per tal de descobrir l'origen dels fets i saber què va passar durant la maniobra del tren que sortia de Manresa i que, segons sembla, és el que haurien desviat a la via incorrecta. L'entitat pública recorda que es troba en ple procés d'implementació del sistema de seguretat ERTMS a la línia R4, però que en l'actualitat el sistema de senyalització i canvi d'agulles a l'estació de Manresa està automatitzat, tot i que és un sistema antiquat. 

Els passatgers decideixen baixar del tren i continuar a peu I Imatges: Youtube La muntanya russa

Arran de l'ensurt, la circulació de trens entre Calaf (Anoia) i Sant Vicenç de Castellet (Bages) va quedar interrompuda, però poc després ja funcionava amb normalitat. Protecció Civil va posar en prealerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat), però actualment ja no està activat. Durant la incidència es va habilitar un servei alternatiu de transport per carretera per al tram afectat, corresponent a les línies R4 i R12.

Anteriors accidents mortals

Aquest incident a Manresa va despertar els vells fantasmes d'altres accidents de tren que va viure el Bages i la línia R4 entre finals de 2018 i principis de 2019 i que, en aquest cas, sí que van tenir conseqüències mortals. En només quatre mesos de diferència, el 19 de novembre de 2018, un tren de la línia R4 de Rodalies va descarrilar a Vacarisses (Vallès Occidental) a causa d'una esllavissada de pedres sobre la via. L'accident va deixar un mort i 44 ferits. Més tard, el 8 de febrer de 2019, dos trens de la mateixa línia van xocar frontalment a Castellgalí després que un d'ells descarrilés quan s'aproximava l'altre de cara. La maquinista d'un dels combois va morir i hi va haver un centenar de persones ferides, sis d'elles greus.