Ocupa i narco. Els Mossos d’Esquadra han detingut un home carregat de cocaïna quan estava ocupant un pis, a l'avinguda Vilallonga de Figueres, a l’Alt Empordà. Els agents de la policia catalana el van enxampar accedint al pis, que estava buit, amb la intenció d’ocupar-lo i quedar-s’hi a l’interior, per viure-hi o per convertir-lo en un narcopis, però quan va veure que la policia l’havia enxampat va llençar pel balcó una bossa amb més de 280 grams de cocaïna valorats en 15.500 euros i documentació falsa que després els agents van recuperar.

Els fets van passar al voltant de dos quarts de set del passat 1 de setembre, quan uns veïns van alertar als Mossos que un home estava intentant ocupar un pis. Els agents que es van dirigir al lloc van observar com el presumpte ocupa que es trobava ja a l'interior del pis, i com que acabava d’entrar, i tenint en compte que era un delicte d’entrada il·legal, van intentar accedir-hi, i va ser llavors quan l’home, per evitar ser arrestat amb la droga en el seu poder, la va llençar per la finestra, que va caure a la terrassa del primer pis del bloc. Després de llençar la bossa, va decidir obrir la porta a la policia, que van poder entrar al pis ocupat de manera il·legal per l’home. 

Un cop identificat i arrestat, els agents van poder recuperar la bossa que havia llençat per la finestra, accedint al primer pis del bloc, a la terrassa d’un dels veïns. A l’interior, segons ha detallat la policia catalana en una nota de premsa aquest dimarts, hi havia  281,3 grams de cocaïna en diferents embolcalls per valor aproximat de 15.500 euros i diversa documentació personal amb signes d'estar manipulada. La policia sospita que l’home tenia aquesta droga, tenint en compte que estava en petites bossetes, per ser venuda al detall, des del mateix pis que havia ocupat. El detingut és un noi de 30 anys amb nacionalitat de la República Dominicana.

El narco-ocupa, en llibertat

Els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Figueres van detenir l’home com a presumpte autor d'un delicte de violació de domicili, un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un altre de falsificació documental. L’endemà va ser entregat al jutge de guàrdia de Figueres, que tot i que l’home tenia antecedents, el va deixar en llibertat amb càrrecs a l’espera del judici, que es programarà durant els mesos que venen.