El cas Alcàsser continua obert tres dècades després del macabre crim. El jutjat d'instrucció d'Alzira (València) ha demanat que es facin noves proves a la roba interior que portaven les tres nenes quan van ser assassinades. També buscaran mostres d'ADN als objectes que hi havia al paratge de La Romana, on les van segrestar, torturar, violar i matar.

Aquesta petició l'ha fet l'Associació Laxshmi, que és l'acusació particular del crim que va commocionar la societat espanyola de la dècada dels 90. El jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira ha acceptat que l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses busqui restes biològiques en alguns objectes.

Busquen restes d'ADN a la roba interior de les nenes d'Alcàsser

Buscaran a les fibres d'un matalàs que hi havia al paratge de La Romana, a la roba interior de la Toñi, la Miriam i la Desiré, un tros de fusta i una catifa amb les quals van embolicar els cadàvers, entre altres. Fa gairebé 30 anys no hi havia la tecnologia que hi ha en l'actualitat i no es podia extreure el perfil genètic.

"Es conclou la revisió forense del cas Alcàsser"

No obstant això, ara sí que es podria extreure l'ADN. Des de l'Associació Laxshmi han explicat que amb aquestes noves proves "es conclou la revisió forense del cas Alcàsser".

Tots els assassins de les nenes d'Alcàsser estan en llibertat

Aquesta última prova busca trobar alguna pista que ajudi a esclarir què va passar aquell novembre del 1992, ja que tots els assassins estan en llibertat: Miguel Ricart va complir la condemna, però Antonio Anglés va fugir de la justícia i, actualment, és un dels fugitius més buscats en l'àmbit internacional. A la sentència s'explica que, molt probablement, ho van fer amb la col·laboració d'una tercera persona que mai ha estat identificada.

Niñas Alcàsser / Archivo
El jutjat d'instrucció d'Alzira autoritza noves proves per buscar restes d'ADN a la roba que portaven les nenes assassinades en el triple crim d'Alcàsser (València) / Arxiu

La Mírima, la Toñi i la Desirée van desaparèixer a Picassent a finals del 1992

La Míriam, la Toñi i la Desirée, veïnes d'Alcàsser, van desaparèixer a finals del 1992 a Picassent i, al cap de poc més de dos mesos, van trobar els seus cadàvers amb signes de violència al paratge de La Romana de Tous.

La Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació, però gairebé 30 anys després, encara no s'ha fet justícia i no han aconseguit localitzar ni a Antonio Anglés ni a l'altre implicat en el cas, que ni tan sols li han pogut posar nom. En cas que trobin el perfil genètic d'Antonio Anglés, podria suposar un fil d'esperança per trobar-lo a ell i descobrir noves pistes.