Una dona, de 30 anys i de nacionalitat espanyola, ha mort aquest divendres passat a prop del monestir ortodox grec de Mar Saba, als afores de Betlem (Cisjordània), després de, aparentment, caure per un precipici, segons han informat fonts oficials. Tanmateix, les autoritats continuen investigant per poder confirmar o desmentir aquesta primera hipòtesi.

Es desconeix la causa real de la seva mort

"Les forces policials i els voluntaris de la unitat de rescat Magilot van ser alertats a l'àrea del monestir de Mar Saba després de rebre informacions que una dona aparentment havia caigut des d'una altura de 10 metres", ha indicat en un comunicat la policia israeliana. Un helicòpter de la Força Aèria es va desplaçar fins a la zona de l'accident, però els socorristes van trobar el cos sense vida de la dona. Ara, els agents de la policia han obert una investigació per poder aclarir l'ocorregut.

Resposta del consolat espanyol

Pel que respecta a Espanya, el consolat ha confirmat la nacionalitat de la jove víctima i ha assegurat que el cos es troba sota els serveis forenses de la ciutat de Tel Aviv, mentre s'investiguen les causes exactes de la mort.

Mar Saba, un important monestir religiós

El monestir ortodox grec de Mar Saba és un dels monestirs més influents que hi ha a Terra Santa. Aquesta construcció es va crear fa més de 1.500 anys en el pendent d'una muntanya amb vista a la reconeguda vall del Cidrón, ubicada entre la Muntanya de les Oliveres i Jerusalem. En el moment de la seva creació, habitaven en la construcció 150 monjos i uns 70 anacoretes.