El municipi alacantí de Calp (Alacant, Comunitat Valenciana) ha decretat cinc dies de dol oficial després que un agent del cos de la Policia Local hagi mort de servei intentant rescatar un home que havia quedat atrapat dins el seu vehicle. La pluja torrencial va sorprendre l'home dins el seu cotxe i, com que no en podia sortir, va alertar els serveis d'emergències. Dues patrulles de la Policia Local de Calp van desplaçar-se fins on era l'home per tal de rescatar-lo; durant el rescat, un dels agents va patir una caiguda i va ser arrossegat pel corrent a gran velocitat, desapareixent dins l'aigua. Hores després de l'incident, a dos quarts de set del matí, s'ha trobat el cos de l'agent a dos quilòmetres del punt on va desaparèixer. 

L'agent va relliscar intentant rescatar un home atrapat dins el cotxe prop del riu

Les pluges torrencials han sorprès la Comunitat Valenciana, on en qüestió de minuts els ciutadans han vist com l'aigua arrossegava cotxes, arrancava pins i feia caure elements de les cases. A Benissa (Alacant), la pluja va deixar anar en poc més d'una hora 122 litres d'aigua per metre quadrat, convertint els carrers en autèntics rius. Eren les dues de la matinada quan un home, de qui no ha transcendit informació, alertava la Policia Local que s'havia quedat atrapat dins el cotxe, el qual havia estacionat  en un camí paral·lel al llit del riu, a la urbanització de l'Empedrola, al terme municipal de Benissa. Dues patrulles de la Policia Local de Calp, una població molt propera a Benissa, van dirigir-se fins a la localització indicada per l'home per tal de rescatar-lo.

En arribar-hi, van comprovar que l'home estava atrapat dins el vehicle, i que un familiar d'aquest també necessitava ser rescatat, ja que havia acudit a auxiliar l'home, però va caure a l'aigua. Mentre els agents efectuaven les tasques per a rescatar l'individu, un dels policies va fer un pas en fals i va caure a l'aigua. El fort corrent va arrossegar-lo riu avall a gran velocitat, i els seus companys van perdre-li la pista. No ha estat fins quatre hores i mitja després que s'ha confirmat la troballa del cos de l'agent, el qual ha aparegut a dos quilòmetres de distància riu avall, ja al terme municipal de Calp. 

L'home atrapat a l'interior del cotxe va ser rescatat

Per altra banda, l'home que havia quedat atrapat dins el cotxe, i el rescat del qual ha desencadenat el fatal accident, va poder ser rescatat amb èxit. L'aigua va arrossegar el vehicle de l'individu, però aquest finalment va aconseguir obrir la porta i sortir del cotxe, essent socorregut pels agents locals de Calp. 

Les pluges torrencials deixen una víctima mortal i 400 persones traslladades

Les fortes pluges registrades el passat dissabte, 17 de setembre, a diverses localitats del nord de la província d'Alacant, com ara Benidorm, Elx, Villena o Altea, han provocat múltiples destrosses i danys materials, a més del tràgic balanç d'una víctima mortal, que és l'agent de la Policia Local que va morir de servei. A més a més, tal com apunten les autoritats, arran de la pluja s'han comptabilitzat aproximadament 400 persones afectades, que han hagut de ser traslladades dels seus allotjaments en càmpings o de les seves pròpies cases per la virulència de la pluja. Durant l'episodi de tempestes, els serveis d'emergències de la Generalitat Valenciana han gestionat 2.526 incidents.