Un jove de 22 anys ha mort i una quarantena de persones han patit ferides en desencadenar-se una tempesta de sorra que ha provocat la caiguda d'una part de l'escenari principal i l'estructura de l'entrada al recinte que allotja, des de dimecres passat, el famós Medusa Festival, a la platja de Cullera (València), segons informa Levante. La tragèdia s'ha produït per les fortes ratxes de vent que s'han desencadenat al voltant de les quatre d'aquesta passada matinada i que han embolicat el festival en una tempesta de sorra. Entre els ferits hi ha tres amb politraumatismes greus i unes altres 14 persones amb contusions lleus.

40 ferits, nou d'ells greus

Segons les primeres informacions, el nombre de ferits n'ascendeix 40, dels quals nou es troben en estat greu i han estat evacuats a diferents hospitals de València i La Ribera, a Alzira, amb diverses ambulàncies, tant privades com les que formaven part del dispositiu sanitari del festival. La conselleria de Salut també ha enviat dotacions tot just rebre les primeres trucades d'emergència al telèfon 112.

Fortes ratxes de vent

Segons les primeres hipòtesis, la tempesta hauria assolit ratxes de vent al voltant dels 65 quilòmetres per hora. Tot just produir-se el fatal accident, s'han traslladat al lloc dels fets dispositius de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Cullera, que han evacuat ràpidament tot el recinte on s'estaven celebrant diferents concerts alhora, mentre els equips sanitaris atenien i evacuaven els ferits i traslladaven els més greus a l'hospital.

Vídeo del fort vent en el Medusa Festival de València I Imatges: @mangeeel_g

Medusa Festival de València

El festival de música havia començat dimecres passat, però fins aquesta nit havien estat les festes prèvies al cartell principal del festival, que ha començat aquest divendres i s'anava a prolongar fins diumenge.

L'organització del Medusa Festival ha informat a través d'un comunicat de la cancel·lació definitiva de l'esdeveniment després del terrible succés. Alguns dels assistents han explicat en mitjans de comunicació i per xarxes socials que han notat com "una tempesta d'arena", "un vent que cremava" o "com un fum negre" i que han vist com queien sobre la gent diverses estructures de l'escenari.

Actualment, encara roman sense desallotjar l'àrea del càmping, que allotja a centenars de joves desplaçats des de tots els punts de la Comunitat Valenciana i de la resta del país per assistir a aquest esdeveniment musical. El festival és un dels més importants de València.