La mare de les dues noies assassinades al Pakistan per un cas de matrimoni forçat ha aconseguit tornar a Barcelona sana i salva després de viure una autèntica odissea els últims dos mesos. La dona, de nom Azra Bibi, ha arribat a l'Aeroport del Prat acompanyada del seu fill petit de dotze anys, i allà l'ha rebuda el cònsol del Pakistan. 

Des que es va conèixer la notícia del cruel assassinat de les dues joves, les autoritats catalanes i espanyoles han fet mans i mànigues perquè la seva mare i el seu germà petit tornessin a Barcelona el més ràpid possible. Van marxar de la capital catalana fa dos mesos amb la intenció de fer un viatge familiar que, si bé havia de ser tranquil, ha acabat convertint-se en una tragèdia familiar de la qual ha estat còmplice tot un poble sencer. 

"No sé res", ha assegurat la dona als mitjans sobre l'assassinat de les seves filles 

Azra Bibi, que ha volat durant gairebé deu hores, des del Pakistan fins a Barcelona fent escala a Abu Dhabi, ha agraït la tasca de les autoritats catalanes i espanyoles per haver-li facilitat el retorn. La situació que ha viscut els últims dos mesos al Pakistan ha estat insostenible, i ha arribat a témer per la seva vida. Respecte a les preguntes sobre l'assassinat de les seves dues a filles a mans, presumptament, de sis membres de la seva pròpia família, la dona ha assegurat "no saber res", segons ha avançat l'ACN. El cònsol del Pakistan, que ha rebut a l'Azra i al seu fill a l'aeroport, ha explicat als mitjans que la policia pakistanesa té "proves molt sòlides" contra els sis acusats, els quals podrien enfrontar-se a una pena de 25 anys de presó, tal com ha recollit l'ACN.

Azra Bibi va estar segrestada per la seva família i temia per la seva vida

La mare de les dues noies va decidir fer un viatge al seu país d'origen i visitar el poble i familiars, sense poder imaginar-se les obscures intencions que tots plegats tenien. Els sogres de l'Azra, pares dels cosins amb qui havien casat les noies feia pocs anys, van segrestar-la i retenir-la durant dos mesos a casa seva. L'Azra va estar tancada en una habitació durant 60 dies al poble de Mouza Nothia, totalment incomunicada; tot formava part del maquiavèl·lic pla que havien traçat per dur a terme el "crim d'honor" contra les dues noies. La mare va haver de presenciar la tortura i l'assassinat de les seves dues filles. L'Azra va rebre també una sèrie d'amencades de mort per part dels seus familiars. Quan les autoritats pakistaneses, catalanes i espanyoles van ser coneixedors dels assassinats, ràpidament van oferir protecció policial a l'Azra i la van amagar en un municipi de la regió, on ha romàs fins que les autoritats han aconseguit que pugui tornar a Barcelona. 

El germà de les noies i els seus marits havien traçat un maquiavèl·lic pla

Les dues filles de l'Azra van començar a preocupar-se perquè no tenien notícies de la seva mare, fins que els seus familiars van dir-los que estava tenint greus problemes de salut i que fins i tot podia morir. Les dues germanes van afanyar-se a tornar al seu poble per estar amb ellat. Un cop allà, però, van descobrir que els seus cosins i marits, amb la col·laboració del seu germà gran i d'altres cosins, les havien enganyat per tal d'obligar-les a mantenir les tradicions pakistaneses.

Les germanes, l'Anessa i l'Arooj, s'havien casat feia anys amb els seus cosins, però es tractava d'un mer tràmit i les noies feien una vida totalment diferent de la dels seus marits, elles a Terrassa i ells al Pakistan. El germà gran d'una de les noies no aprovava l'estil de vida de les seves germanes, fins al punt que havia arribat a apunyalar la parella d'una d'elles. Després de posar al corrent de tot als marits i als familiars que vivien al Pakistan, van decidir parar una trampa a les noies per aconseguir que vinguessin al seu país d'origen i tornessin a Espanya acompanyades dels seus marits; també els van proposar que elles es quedessin al Pakistan i ells viatgessin a Espanya. Elles van negar-se a tot i van exigir el divorci. Va ser aleshores quan les van retenir al Pakistan en contra de la seva voluntat, organitzant i cometent un crim d'honor contra elles.