Surten a la llum més detalls de l'assassinat de les dues germanes de Terrassa (Vallès Occidental) al Pakistan. Segons la principal hipòtesi, els dos germans de la víctima van idear un pla per aconseguir que l'Anessa i l'Arooj anessin al seu país d'origen: van segrestar durant dos mesos la seva mare i van explicar a les víctimes que estava a punt de morir, motiu pel qual van viatjar fins al Pakistan.

Aquestes dues joves vivien a Terrassa i estaven casades amb els seus cosins, que vivien al Pakistan. Aquests matrimonis no influïen en res en la seva vida quotidiana, ja que ells vivien a Mouza Nothia i elles a Catalunya: només era un tràmit per acontentar la seva família, però ni cap de les parts estava enamorada. En total, eren quatre germans, elles dues, l'Asfandayar i el Shehryar.

Un dels germans de les víctimes va apunyalar la parella d'una de les noies

Aquest últim controlava al detall tots els moviments de les seves dues germanes. És un home agressiu que no suportava que noies de la família comencessin a portar un estil de vida més occidental. De fet, fins i tot va arribar a apunyalar a la parella d'una d'elles, ja que tampoc suportava la idea que tingués nòvio mentre estava casada amb el seu cosí.

Van enganyar-les dient que la mare estava a punt de morir

Segons els Mossos d'Esquadra, que estan investigant el cas, els germans de la víctima van segrestar la seva pròpia mare a Mouza Nothia, a la província de Punjab. La van tenir durant dos mesos completament incomunicada per preocupar a les dues noies. Les van enganyar i van dir que la mare estava a punt de morir i que havien de viatjar urgentment al Pakistan per acomiadar-se d'ella, però tot era una trampa.

Les germanes de Terrassa van demanar el divorci

Quan van arribar al Pakistan, es van adonar que les havien enganyat per aconseguir que els seus marits viatgessin a Espanya amb elles. Pensaven que d'aquesta manera, els cosins-marits obtindrien el permís de residència. No obstant això, elles es van negar a la petició i va ser llavors quan van començar els problemes. Els familiars van fer un canvi de pla i van dir que s'havien de quedar a viure al Pakistan mentre els seus marits anaven a Espanya, uns fets als quals es van negar i, a més, van demanar el divorci.

Tot el poble va encobrir el doble assassinat a Pakistan

Aquesta decisió va fer enfadar encara més als homes de la família i va ser llavors quan les van matar a trets. El poble sencer va encobrir el crim sota el pretext de què era "un assumpte de família", ja que segons la seva religió, les joves havien trencat l'honor de la família i, per tant, el doble assassinat no era un fet tan greu. 

La mare està amagada al Pakistan sota amenaça de mort

La Policia de Punjab considera que Shehryar és qui va idear el crim, que va ser comès amb la col·laboració de set persones més, entre els quals es troben els marits, sogres, l'altre germà i un tiet. La mare de les víctimes va presenciar el doble assassinat de les seves filles i és un testimoni clau per saber què va passar

No obstant això, encara no han aconseguit contactar amb ella, ja que està amagada en un altre poble del Pakistan amb el seu fill de 12 anys. La meitat de la seva família l'ha amenaçat de mort i tem que facin amb ella el mateix que amb les seves filles