Azra Bibi és la mare de les dues germanes de Terrassa (Vallès Occidental) assassinades al Pakistan. Els Mossos s'han entrevistat amb ella telemàticament, ja que està amagada en un municipi de Punjab amb protecció policial per les amenaces de mort que ha rebut per part dels seus familiars, que també la volen matar.

Segons explica ella mateixa, va estar dos mesos retinguda contra la seva voluntat a Mouza Nothia i les seves filles van viatjar fins al país asiàtic enganyades pels seus propis germans, que tenien un control absolut sobre les seves vides. La dona no sabia res de les maquiavèl·liques intencions dels seus familiars i es va sorprendre molt quan va veure que havien anat al seu país d'origen.

Tot formava part d'un pla per aconseguir que els seus cosins, que vivien al Pakistan i que estaven casades amb les víctimes, anessin a viure a Catalunya amb elles, uns fets als quals es van negar i, a més, van demanar el divorci.

Les germanes de Terrassa torturades abans de ser assassinades al Pakistan

Va ser llavors quan els assassins els van trencar el passaport per tal que no poguessin tornar a Terrassa. L'Anessa i l'Arooj van arribar al seu país d'origen el 19 de maig, ja que els seus germans i cosins van dir que la seva mare estava a punt de morir. Un dia després, es van adonar que tot era mentida i els sis presumptes assassins les van començar a torturar per tal que acceptessin la proposta.

Detenidos doble crimen hermanas Terrassa / Europa Press
Sis detinguts pel doble crim de les germanes de Terrassa (Vallès Occidental) assassinades pels seus familiars al Pakistan / Europa Press

Demanen pena de mort pels sis detinguts per l'assassinat de les germanes

Com que s'hi van negar, les van acabar asfixiant amb un mocador i, posteriorment, les van matar a trets a l'interior del domicili. Dels sis detinguts, dos han reconegut els fets i es podrien enfrontar a penes de 25 anys de presó fins a pena de mort. No obstant això, en la majoria d'aquests assassinats, mal anomenats "crims d'honor", s'acaba absolent als acusats per la forta presència religiosa a les institucions polítiques del país. 

Els Mossos investiguen si han estat víctimes d'un matrimoni forçat

Tot i que les víctimes vivien a Catalunya des de feia anys, no tenien la nacionalitat espanyola i l'assassinat al Pakistan, motiu pel qual les autoritats espanyoles no el poden investigar. Els Mossos d'Esquadra i Fiscalia sí que ho poden fer, i estan intentant esbrinar si han estat víctimes de matrimoni forçat, tot i que segons les informacions del consultat, es van casar voluntàriament. L'assassinat està sent investigat per la Policia de Punjab.