La Policia del Pakistan ha aconseguit recuperar el passaport de la mare i del germà de 12 anys de les noies de Terrassa (Vallès Occidental) assassinades al Pakistan. Els Mossos d'Esquadra preveuen que en menys de dos dies puguin tornar a Catalunya i, actualment, estan sota protecció policial, ja que estan amenaçats de mort per part dels seus familiars.

Azra Bibi, la mare de les víctimes, va estar dos mesos segrestada pels seus sogres al Pakistan. Estava tancada en una habitació completament incomunicada i no li deixaven parlar amb l'Arooj ni amb l'Aneesa, les seves filles de 21 i 23 anys, segons explica el diari pakistanès Dawn.

Van viatjar fins al Pakistan pensant que la seva mare estava a punt de morir

Els seus familiars van idear un pla per enganyar a les germanes de Terrassa: van dir-los que la mare estava a punt de morir per una malaltia i que havien de viatjar urgentment fins al Pakistan i elles, preocupades, van decidir viatjar fins al país asiàtic per acomiadar-se de la seva mare.

Quan van arribar a Nothia, el seu poble d'origen, es van adonar de l'engany. La mare no tenia cap problema de salut mortal i tot formava part d'un pla per aconseguir que els seus cosins, amb els quals estaven casades, tornessin amb elles a Espanya. Elles s'hi van negar i va ser llavors quan els seus cosins, germans i tiets les van assassinar en presència de la mare i del germà petit, que ho van veure com les van asfixiar amb un mocador i les van assassinar a trets.

La Policia del Pakistan recupera el passaport de la mare i del germà petit

Els Mosssos d'Esquadra no poden investigar aquest assassinat, ja que les víctimes no tenen la nacionalitat espanyola ni el crim ha passat a Catalunya. El que sí que poden fer és esbrinar si han estat víctimes d'un matrimoni forçat, encara que les primeres investigacions apunten que no. Del doble crim, s'estan encarregant els policies del Pakistan, que han aconseguit recuperar els passaports de la mare i del germà petit, segons avança la Cadena Ser.

La mare i el germà petit tornaran a Catalunya en menys de 48 hores

Es preveu que la mare i el seu fill de 12 anys tornin a Catalunya en les 48 hores vinents, ja que des del 20 de maig, que és quan va passar l'assassinat, estan amagades i sota protecció policial per les amenaces de mort que han rebut per part dels seus familiars.

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'entorn proper de les germanes de Terrassa

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra estan investigant l'entorn proper als assassins per esclarir els fets. Tot i que el pare de les víctimes assegura que no sabia res de les macabres intencions dels seus familiars, pensen que podria estar mentint, ja que el que ha declarat no quadra amb la versió que han donat altres testimonis com, per exemple, la del cap del supermercat on treballa, situat a la rambla Francesc Macià de Terrassa.