Els Mossos d’Esquadra tenen a les mans els cinc mòbils dels cinc detinguts de l'anomenat K-TEAM, “la Manada” de Castelldefels, els cinc homes que de manera organitzada, i sota la batuta i lideratge del Cubano, Alejandro Raúl P.C., presumptament, van agredir sexualment com a mínim tres dones l’any 2021, durant el tancament dels locals d’oci per culpa de les restriccions de la covid-19.

Però els informes que han fet els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà, que és a qui pertoca aquesta investigació, en ser territori de Castelldefels, no estan complets. Així ho ha pogut saber ElCaso.cat dels informes que els Mossos d’Esquadra van entregar al jutjat número 5 de Gavà en el marc de les diligències prèvies, on els investigadors alerten que com a mínim un dels integrants del K-TEAM, el seu líder, el Cubano, va esborrar missatges de text, missatges d’àudio i, sobretot, vídeos, abans de presentar-se a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, sabent que estaven sent investigats per possibles delictes

KTEAM GRUP
Imatge del K-TEAM, el grup que feien servir els presumptes violadors de Castelldefels per organitzar-se

En el moment en què Alejandro Raúl P.C. es presenta a comissaria ho fa amb el mòbil gairebé buit. Només hi havia registre de quatre trucades i dues d’elles són a la seva advocada, Paula Redondo. Ni rastre de converses d’abans del 28 de novembre de 2021, en el moment que és citat, al grup K-TEAM. El grup, però, i tal com consta a les metadades obtingudes pels Mossos, va ser creat l’any 2014. Des de llavors el mòbil va quedar sota custòdia dels Mossos, que el 13 de gener de 2022 van rebre l’autorització per part de Laia Boix de Gispert, la titular del jutjat, per fer-ne el buidatge.

Missatges esborrats per no incriminar-se

Durant la seva declaració davant dels investigadors dels Mossos, el Cubano accepta que forma part del grup K-TEAM, facilita també els noms de tots els membres i confirma també que coneix la persona que els ha denunciat i accepta, alhora, que hi ha mantingut converses per WhatsApp. Totes les converses, però, en el buidatge que els Mossos fan a l'iPhone XS de l’investigat no es poden localitzar. Gràcies a creuar dades entre els cinc mòbils, els Mossos, en el seu informe, que asseguren haver recuperat captures de pantalla de les converses, sí que poden dibuixar el perfil presumptament criminal dels cinc detinguts i el seu modus operandi per captar i agredir sexualment noies.

El que sí que els Mossos van trobar, i estan inclosos en els informes pericials i en les diligències policials, van ser missatges que, segons els investigadors, l’ara detingut va deixar al seu terminal de manera voluntària per tal que fossin trobats pels Mossos d’Esquadra, “fent ús del seu legítim dret de defensa”. En aquests missatges es poden trobar converses del Cubano amb una de les víctimes, que accepta participar en una festa a casa d’ell amb “alcohol i música” i que en sortiria “satisfeta”, una oferta que ella accepta amb “un pla genial”. Amb tot, però, els Mossos estan convençuts que els missatges que no es van esborrar eren per donar sensació de consentiment per part de les víctimes, que altres converses, a posteriori, com també la denúncia d’elles, contradiuen amb més força.

KTEAM ALCOHOL
Una de les captures de pantalla de fotos que es van trobar als mòbils dels detinguts / CME

Acusacions entre ells

Dels missatges que els Mossos van poder recuperar del grup K-TEAM es desprèn el nerviosisme que van viure els integrants del grup quan van saber que estaven sent investigats pels Mossos d’Esquadra per una agressió sexual. Tot i que alguns d’ells s’ho van prendre de broma, frivolitzant sobre les possibles penes per un delicte com aquest, alguns altres, els que eren presents a la festa on, presumptament, va ser agredida sexualment una de les víctimes, van començar a patir pel seu futur. Un d’ells, fins i tot, assegura patir “ansietat” i haver d’anar a urgències.

Entre ells es van començar a acusar d’haver parlat amb la policia i haver donat massa detalls i un d’ells, fins i tot, intenta exculpar-se assegurant que, tot i que hi era, no va participar en l’agressió sexual contra una de les noies per disfunció erèctil en el moment dels fets. Amb tot, totes aquestes declaracions intervingudes, ara mateix, tenen poc valor i caldrà veure quins indicis i quines proves aconsegueixen els investigadors per quan el cas de la Manada K-TEAM de Castelldefels arribi a judici. De moment, el presumpte líder, Alejandro Raúl P.C. i els altres quatre, tots d’entre 30 i 35 anys i de nacionalitat espanyola, cubana i romanesa, han passat Nadal a la presó i hi continuen.