El grup on pivota tota la investigació de "la Manada" K-TEAM de Castelldefels està datat de 2014, va ser llavors quan va ser creat. D'ençà d'aquell any fins ara, els Mossos estan convençuts que, de manera organitzada i amb un modus operandi semblant en cada una de les seves accions, els seus integrants, que han anat mutant durant els anys, han participat en agressions sexuals a noies que un d’ells, el Cubano, reclutava en aplicacions de cites com Tinder i Badoo. Ara per ara, però, el jutjat número 5 de Gavà només té tres denúncies. Tres noies que, després de ser convidades en festes privades, aprofitant que els locals d’oci estaven tancades per les restriccions de la Covid-19 durant l’any 2021, van ser atacades sexualment en grup per part dels homes que formen part d'aquest canal K-TEAM.

El maig de 2021 una de les noies va presentar una denúncia a la comissaria de Gavà per relatar els fets que s’havien produït en un pis del carrer Pompeu Fabra de Castelldefels i va ser llavors quan els investigadors de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van aconseguir identificar dues víctimes més, dues noies més que, després de ser convidades a festes, on van assistir de manera voluntària, van ser assaltades i agredides sexualment. La primera víctima i les altres dues van presentar denúncia, però del buidatge dels terminals mòbils que va ordenar la jutgessa Laia Boix de Gispert es van poder trobar imatges de més noies, com a mínim, dues més, tot i que, de moment, no han volgut denunciar. 

Dues víctimes més, que no han volgut denunciar

La recerca de la policia catalana, amb els dossiers de buidatge de tota informació que tenien els detinguts als seus mòbils en l’inici de la investigació, quan van ser citats, i van quedar intervinguts —posteriorment el jutge en va autoritzar el buidatge— va permetre identificar més víctimes sense que ells ho sabessin, parlar amb ells i poder, el 19 de desembre, detenir-los. La magistrada va ordenar l'ingrés a presó dels cinc principals acusats. La policia catalana no descarta més investigats ni tampoc poder localitzar més víctimes i que aquestes acabin denunciant. Algunes de les noies que surten a les imatges, i que podrien ser víctimes del delicte de revelació de secrets -distribuir fotos d’elles sense permís- i fins i tot d’agressions sexuals, no han volgut denunciar per la seva vulnerabilitat social; algunes d’elles són prostitutes, asseguren en les converses intervingudes.

De les converses que es van mantenir als terminals dels mòbils dels detinguts -alguns d’ells n’havien esborrat el rastre, quan van saber que estaven sent investigats- els Mossos van tenir clar que no només hi havia una víctima. Fotos, missatges i fins i tot vídeos demostraven que K-TEAM, presumptament, havia agredit sexualment més noies, tot i que asseguraven, en missatges de veu, que tot havia estat amb el consentiment d’elles. 

“Bueno, tu ahora descansa y no digas nada”

En un dels casos, de la segona víctima que presenta denúncia, els Mossos d’Esquadra han localitzat als mòbils dels detinguts missatges de veu on ratifiquen l’estat d’embriaguesa de la jove, que, fins i tot, en un moment de la festa -ja amb la presència no només del Cubano, sinó també de tres homes més, Orlando Nicusor M., Joselito (José) M.M. i Robert P.- va caure a terra per culpa de la ingesta d’alcohol i la van traslladar a una habitació amb un llit gran on va ser agredida sexualment. Com a mínim tres dels quatre homes van participar en l’agressió sexual, del que es desprèn dels missatges de veu que es van enviar els acusats l’endemà, per treure pit de l’agressió.

Tot i que la dona no recorda amb exactitud com van anar els fets, sí que detalla alguns dels moments de l’agressió, recordant els rols que van mantenir els tres. Alhora, però, sí que fa constar que va insistir en demanar aturar l’agressió i va encongir el seu cos per complicar la penetració dels homes i, tal com consta en un abstracte de la seva declaració a la qual ha tingut accés ElCaso.cat, va sentir-se “intimidada”. “Me habeis reventado”, va escriure, tornant a casa, la noia al Cubano. La resposta d'ell: “Bueno, tu ahora descansa y no digas nada”.