Els Mossos d’Esquadra han detingut les darreres hores cinc homes acusats d’haver violat, com a mínim, tres noies l’any 2021 a Castelldefels, després d’enganyar-les per participar en festes privades durant la pandèmia, quan els locals d’oci i les discoteques estaven tancats per les restriccions de la pandèmia.

Els agents de la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Gavà durant un any, d’ençà que es va presentar la primera denúncia d’uns fets del mes de maig, han estat estirant el fil fins aquesta setmana, que han pogut detenir els cinc acusats de les agressions sexuals. Tres d’ells van ser arrestats a casa seva, a Castelldefels, i dos més es van entregar a la comissaria dels Mossos de Gavà.

Buidatge dels telèfons mòbils

En el moment de la detenció dels cinc investigats es van intervenir els telèfons mòbils dels homes, A.R.P.C., R.P.P., O.N.M., J.M.M.M. i D.A.C., els cinc entre 30 i 35 anys, de nacionalitat espanyola, cubana i romanesa, i la unitat de la policia científica està fent el buidatge per ajudar a la investigació. La policia sospita, pel modus operandi del captador de dones, qui les buscava en aplicacions de contacte amb el Badoo i el Tinder, que hi pot haver més víctimes.

Entre el material que ha pogut intervenir la policia, i a l’espera de més proves, els investigadors han localitzat un grup de WhatsApp on hi havia com a mínim els cinc detinguts, tot i que se sospita que hi havia hagut més gent, per on compartien gravacions de les festes i posteriors agressions sexuals. El grup, anomenat ‘K-TEAM’, ha estat buidat pels Mossos i els informàtics forenses i els investigadors de Gavà esperen que sigui molt útil per provar totes les tres agressions sexuals que s’han judicialitzat fins ara, i, alhora, poder identificar i localitzar més víctimes.

També de la intervenció dels terminals mòbils, els Mossos d’Esquadra han pogut extreure missatges i gravacions de veu entre els participants en les suposades agressions, on parlen de les festes i, segons la interlocutòria de la jutgessa Laia Boix de Gispert, fins i tot expliquen que una de les tres víctimes anava tan borratxa que va caure a terra quan la portaven cap a l’habitació i que la van haver d’ajudar a aixecar-se i tot, abans de tenir-hi relacions sexuals.

Els cinc detinguts, a presó

En un altre missatge, asseguren que a una de les víctimes “l’hem destrossat”, “li hem ‘donat’ fins al DNI”. De moment, la jutgessa de guàrdia de Gavà en va decretar ahir dimecres la presó provisional, sense fiança i amb prohibició de comunicar-se amb les víctimes.