Els Mossos estan convençuts que Alejandro Raúl P.C., més conegut com a Cuba o el Cubano, és el líder de "la Manada" de Castelldefels, un grup organitzat que buscava dones per agredir-les sexualment aprofitant-se de les seves debilitats, psíquiques o físiques. Els fets es remunten al 2021 i la primera denúncia és de finals d'aquell any, tot i que no s'ha conegut i han ingressat a presó fins ara. Tot s’organitzava, tal com va avançar ElCaso.cat el passat desembre, en un grup anomenat K-TEAM, que era el nom que feien servir també per autoanomenar-se, segons consta a les diverses converses de WhatsApp que els Mossos han pogut recuperar dels cinc terminals intervinguts als cinc arrestats, homes d’entre 30 i 35 anys, la majoria de Castelldefels i de nacionalitat espanyola, cubana i romanesa.

El modus operandi era gairebé sempre el mateix, segons la investigació feta pels agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà dels Mossos d’Esquadra, que des del 2021 investigaven tots els implicats en aquest gairebé grup criminal dedicat, presumptament, a l’agressió sexual en sèrie contra dones que coneixien i reclutaven per aplicacions de cites com Tinder i Badoo

KTEAM INSTAGRAM
Perfil d'Alejandro Raúl P.C., el presumpte líder de 'la Manada' de Castelldefels / CME

De les converses intervingudes, i de les declaracions dels arrestats davant dels investigadors dels Mossos, es creu que el líder de la Manada —aquest nom no és gratuït, ells s’hi comparaven i van tenir la foto dels detinguts a Pamplona l’any 2016 com a avatar del grup de WhatsApp— era Alejandro Raúl P.C., el Cuba o el Cubano. Era l’encarregat de mantenir una segona vida i reclutar dones en aquestes aplicacions per després quedar-hi, amb el pretext de fer festes durant la pandèmia, quan els locals d’oci estaven tancats. 

Tot i que les noies accedien a assistir a les festes i, fins i tot, segons les converses intervingudes de les víctimes amb els presumptes agressors, les noies acceptaven algun tipus de pràctiques sexuals, després de consumir alcohol i drogues, els homes atacaven les dones i les enregistraven, imatges que després compartien pels canals de WhatsApp. Estan acusats de dos delictes, l’agressió sexual i també la revelació de secrets, per la filmació i posterior distribució d’imatges íntimes de les tres víctimes que fins ara s’han pogut identificar i ho han volgut denunciar. Hi ha més dones víctimes, com a mínim, del delicte de revelació de secrets, però que encara no han volgut denunciar els fets davant dels Mossos d’Esquadra.

El Cuba, el líder de ‘la Manada’ de Castelldels: “Addicte al sexe”

Alejandro Raúl P.C., el Cuba o el Cubano, va ingressar a la presó el passat 19 de desembre, quan va ser arrestat, a casa seva, pels Mossos d’Esquadra. Feia temps que estava sota la lupa dels investigadors de la policia catalana i sabia perfectament que podria arribar el dia que no dormiria a casa amb la seva família. D’origen cubà, d’on li ve el seu àlies, Alejandro Raúl és tècnic de farmàcia i té 34 anys. 

Les tres víctimes que els Mossos han pogut identificar i que han presentat denúncies relaten que van ser captades per ell, el Cubano, amb qui van mantenir relacions sexuals i després les va convidar a les festes on, presumptament, van ser agredides sexualment per altres membres del grup. En la seva declaració davant dels Mossos, acompanyat de la seva advocada, Paula Redondo, va donar els noms de tots els membres del grup, un fet que va permetre a la policia seguir estirant el fil fins a poder identificar, investigar i finalment detenir els altres quatre implicats en les agressions sexuals en sèrie. 

De les converses intervingudes als mòbils dels cinc arrestats, entre ells el mateix Cubano, es pot veure que actuaven com un grup organitzat, amb un clar menyspreu cap a la condició humana de les seves víctimes, que eren menyspreades, insultades i agredides sexualment. De les converses que s’han pogut recuperar, i que no van ser esborrades abans de ser interceptades pels Mossos, també es pot confirmar que el reclutador sempre era Alejandro Raúl P.C. que captava les dones i les “oferia”, com si fossin de la seva propietat, als altres integrants del grup. Els seus companys de grup accepten aquest lideratge que exercia el Cuba: “Follará con quien yo diga”, assegurava ell mateix. “Està malalt, és addicte al sexe”, asseguraven els altres, en una altra de les converses intervingudes a les quals ha tingut accés ElCaso.cat.

Pastilles per a la disfunció erèctil

Pels seus coneixements de farmàcia o per la seva expertesa, el Cuba va oferir als membres del grup, tal com queda detallat en una conversa de WhatsApp entre ells, un medicament genèric per a la disfunció erèctil, Tadafil C20.

KTEAM VIAGRA
Imatge del medicament Tadalafil C20, d'una imatge del WhatsApp K-TEAM / CME