El cas de la desaparició de la Madeleine McCann es tancarà, màxim, el setembre d'aquest any. Això és degut al fet que aquest 31 de març s'acaba el finançament de la investigació i només es podrà allargar, en el millor dels casos, sis mesos més. Tot i que tenen un sospitós en el punt de mira, no hi ha cap prova directa cap a ell, només indicis. 

Madeleine McCann va desaparèixer en estranyes circumstàncies el maig del 2007 quan tenia 3 anys. Els fets van passar a Praia da Luz (Portugal) i, gairebé 11 anys després dels fets, encara no l'han aconseguit trobar. Aquesta nena del Regne Unit va anar amb els seus pares a passar les vacances a Portugal i, mentre estava dormint, algú la va segrestar.

Es va obrir un fort dispositiu per trobar-la com més aviat millor, però no la van localitzar. Els seus pares mai es van rendir i, actualment, encara continuen lluitant per trobar-la amb vida. No obstant això, les possibilitats que estigui viva, són cada vegada més baixes i improbables.

Els fons d'investigació de la Policia Metropolitana de Londres s'estan a punt d'acabar

La Policia Metropolitana de Londres va rebre una subvenció de 419.645 euros per tal que no s'aturés la investigació, però els fons s'estan a punt d'acabar i es preveu que, no més tard, el mes de setembre, ja s'hagi tancat el cas. 

En total, han invertit més de 15 milions d'euros, però malgrat aquesta inversió, no han trobat ni rastre de la menor. Tot i que la Policia del Regne Unit continua investigant el cas com una desaparició, les investigacions policials alemanyes estan tractant el cas com un assassinat.

 Christian Brueckner, un pederasta en el punt de mira

El paper d'Alemanya en aquest cas és important perquè, segons Fiscalia d'aquest país, estan convençuts que el presumpte autor dels fets és natural d'aquest país germànic. Es tracta de Christian Brueckner, un conegut pedòfil i pederasta que està complint condemna a la presó per una agressió sexual i que també se'l relaciona amb altres violacions a Praia da Luz. Hi ha molts indicis que el relacionen amb els fets, però no hi ha cap prova directa, fet que entorpeix la investigació.

Christian Brueckner caso Madeleine / Cedida

Christian Brueckner és el sospitós de la desaparició i mort de la Madeleine McCann: els fons d'investigació s'acabaran en pocs mesos i s'haurà de tancar el cas / Arxiu

Operació Grange

Aquesta investigació ha estat batejada com l'"Operació Grange", on hi van arribar a treballar fins a 40 persones. No obstant això, actualment només hi ha quatre detectius privats i el finançament s'acabarà el 31 de març d'aquest 2022. Així i tot, amb els fons que ha donat el Ministeri d'Interior del Regne Unit, preveuen que es pugui allargar fins al mes de setembre.