Hi ha monedes d’un euro que tenen un valor molt més alt del que marca la mateixa peça. La majoria no, evidentment, però n’hi ha unes que, per la seva poca tirada o per errors de fabricació, s’han convertit en joies que tots els col·leccionistes i especuladors de les monedes volen tenir a casa seva, un fet que ha fet disparar el preu. Pot una moneda d’un euro valer més diners? Sí, i n’hi ha forces. En aquest article es poden conèixer les deu més cares, segons els especialistes en aquest tipus de valors.

Algunes d’aquestes monedes gairebé estan totes localitzades i trobar-les, podria ser gairebé com trobar un tresor amagat al jardí de casa o que et toqui la loteria, però n’hi ha d’altres, com la portuguesa, per exemple, que si bé és molt buscada, encara corre. L’error del mapa d’Europa -es va fabricar l’any 2008 amb el mapa de la Zona Euro de 2004-, i que sigui un error poc visible, fa que la moneda segueixi corrent, si bé el preu s’ha estirat fins als 100 euros. La moneda d’un euro de curs legal per la qual més diners s’han arribat a pagar és una fabricada l’any 2007 amb el bust del príncep Albert II i que s’ha arribat a vendre per 370 euros.

? També et pot interessar: Un error de fabricació en una moneda de 2 euros en dispara el preu: només n’hi ha 500

 

La segona, també del mateix príncep de Mònaco, de 2009, s’ha arribat a vendre per més de 130 euros. Menys la de Portugal, totes les altres són de Mònaco i del Vaticà. La que tanca la llista és una del papa Benet XVI, de 2006, per la qual s’ha arribat a pagar 50 euros. Aquestes monedes, a diferència de les de dos euros, són les habituals, les que cada país edita, repetint-les iguals, cada any. En canvi, les monedes de dos euros sí que tenen versions diferents, màxim dues per cada país i any, i es fan per commemorar aniversaris o coses singulars de cada país membre.

El preu de les monedes d'un euro més cares

En aquest gràfic es poden veure les deu monedes d'un euro que, actualment, tenen més valor en el mercat de compravenda d'aquest tipus de productes. 

Tal com es pot veure en l'anterior gràfic les monedes d'un euro, que són les habituals de cada país, es poden arribar a vendre per preus més elevats que l'euro que marca la mateixa moneda.

Les monedes de dos euros, les més cares

Més enllà d'aquestes monedes d'un euro, que se'n fan milions de còpies cada any, hi ha les de dos euros, les commemoratives, que cada any editen, amb la cara estatal diferent, per celebrar o commemorar algun acte especial o aniversari, i que, per la seva baixa tirada -encara més reduïda en països com Andorra, Vaticà i Mònaco- encara agafen preus molt més elevats.

Monedes Euro

Les dues monedes de dos euros d'Espanya 2022 / Cedida

Aquest any 2022 Espanya n'ha editat dues més, en homenatge a Elcano i també al parc natural de Garajonay, a l’illa de la Gomera, i que ja valen més dels dos euros que marca la peça.