Les monedes de dos euros poden valer molts diners, sobretot, si són commemoratives, d’actes o aniversaris que els estats membres volen celebrar amb les dues monedes especials que poden editar cada any. En fabricar-se menys peces els col·leccionistes es tornen bojos per aconseguir-les i gairebé abans que surtin dels bancs centrals de tot Europa, ja tenen compradors i el preu s’ha disparat. N’hi ha que valen veritables fortunes, com les monedes de dos euros del Vaticà, de Mònaco i d’Andorra, per la seva poca tirada. La més cara, d’aquestes monedes commemoratives de dos euros, n’hi ha una dedicada a Grace Kelly, de l’any 2007, que s’ha arribat a vendre per 2.750 euros en cases de compravenda d’aquest tipus de joies.

? També et pot interessar: Un error de fabricació en una moneda de 2 euros en dispara el preu: només n’hi ha 500

 

Però n’hi ha que també valen una fortuna i no són especials pel seu motiu sinó pels errors que s’han comès durant la seva fabricació. És el cas de la moneda protagonista d’avui, que ens permetria guanyar més de 1.000 euros si la trobem al nostre moneder i la venem a un dels especialistes col·leccionistes: una moneda grega de dos euros de 2002, que té diversos errors de fabricació, i que l’han convertit en una de les peces més buscades pels col·leccionistes d’aquest tipus de rareses.

Els errors de la moneda de 2 euros grega

Aquesta moneda té diversos errors de fabricació. A la part frontal, per exemple, el número 2 de sota, al cos del bou, té dos errors: al costat de la banya, a la dreta, un error com una mena d'orella. Al peu de bou queda molt per sobre de la lletra E, també és un error, si es compara amb altres peces de la mateixa tirada. A la part de darrere, en canvi, els errors estan en el text ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTIA.

dos monedas euro grecia

Dues monedes, una amb errors i l'altre, sense / Cedida

Els errors es van generar a la fàbrica de Finlàndia. Grècia va encarregar les monedes als bancs centrals de França, Alemanya, Espanya i Finlàndia, en un procés habitual, en alguns països que no disposen d’aquesta mena de fàbriques, i va ser a Finlàndia on vam crear aquestes monedes amb els errors. Les peces van ser retirades, però algunes encara estan en circulació i poden acabar als nostres moneders, un fet que permetria guanyar un bon sobresou. Cal repassar totes les monedes de dos euros quan rebem el canvi. Potser aquesta peça de col·leccionista ja ens ha passat per les mans i l’hem fet servir per pagar un cafè. 

A quin preu es pot comprar aquesta rara moneda?

Si la sort ens ha mirat de cara, ara faltarà trobar algun lloc on vendre la moneda. Hi ha molts llocs on es poden col·locar aquestes peces de col·leccionista, des de botigues especialitzades, que després les revendran més cares, o també en trobades com les que cada diumenge se celebren a la plaça Reial de Barcelona, punt de concentració de persones que guarden, col·leccionen i compren monedes d’aquest tipus. 

dos moneda euro grecia

Una de les monedes de dos euros de la col·lecció de 2002, feta en diversos punts d'Europa / Cedida

Donant una ullada per internet, en els llocs habituals de compra i venda d’aquest tipus d’objectes, es poden trobar peces a la venda per entre 800 i 1.000 euros. Sembla doncs que és el preu mitjà d’aquesta moneda. També hi ha algunes persones que demanen molts més diners per aquesta moneda, com un home en una pàgina web de Romania, que en demana 100.000 euros.