El jutge de menors ha decretat la posada en llibertat de l'únic noi que havia estat tancat per la violació en grup de la nena d'11 anys al centre comercial Màgic de Badalona. D'aquesta forma, el magistrat ha acceptat el recurs que havia presentat la defensa del menor, que ha passat dos mesos en un centre de règim tancat. La decisió s'ha pres després que el passat 11 d'abril es dugués a terme una compareixença amb totes les parts. Un cop escoltades les diferents versions i després de rebre noves diligències, el jutjat ha decidit canviar la situació del menor i deixar-lo en llibertat, tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La sortida en llibertat de l'únic internat fins ara serà, això sí, amb una sèrie de condicionants. El jutge l'imposa una ordre d'allunyament respecte a la víctima, així com la prohibició de contactar amb ella a través de qualsevol mitjà. A més, també se li prohibeix acostar-se al centre comercial Màgic de Badalona on es va produir la violació grupal. En un primer moment, el jutge havia decretat el seu internament en considerar que tenia més responsabilitat en els fets, però ara ha decidit fer marxa enrere. Pel que fa als altres quatre participants en l'agressió sexual, un havia quedat en llibertat provisional i a la resta no se'ls havia pogut imputar cap delicte perquè són menors de 14 anys.

Un altre menor internat per amenaçar de mort el germà de la víctima

El tancament del menor que ara ha quedat en llibertat va comportar que el germà de la víctima rebés amenaces de mort, acusant-lo de ser el culpable de donar a conèixer la violació i que el noi hagués estat empresonat. Després de ser identificat pels Mossos, l'autor de les amenaces va ser detingut i també va ser condemnat a sis mesos d'internament tancat per part del jutge. La família, atemorida per totes aquestes amenaces, va plantejar-se marxar de Badalona.