La denúncia dels pares d’una nena d’11 anys que va ser violada per un grup de menors el passat novembre ha propiciat que surtin a la llum més casos d’agressions sexuals ocorregudes als mateixos lavabos del centre comercial Màgic de Badalona (Barcelonès), on la primera víctima coneguda va ser forçada a punta de ganivet a mantenir relacions amb sis nois d’entre 13 i 16 anys. Ara, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per tres casos més, dels quals dos segueixen el mateix patró que el primer, i que podria destapar un cas de violacions en sèrie a aquest centre del barri del Gorg.

Segons ha avançat RTVE Catalunya, l’agost passat una noia de 16 anys va ser abordada per un grup de deu joves als lavabos del Màgic, i entre tots la van obligar a fer-los fel·lacions, amenaçant-la amb ganivets. L’adolescent va aconseguir fugir d’ells i va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos de Badalona. El modus operandi gairebé idèntic de les dues agressions fa pensar a la policia catalana que tots dos casos podrien estar relacionats.

Aquestes dues agressions sexuals, desgraciadament, no són les úniques. El passat 25 de febrer, una nena de 13 anys va ser forçada sexualment per la seva parella. A més, aquest l’hauria obligat a practicar sexe oral amb tres dels seus amics, tots joves d’entre 15 i 20 anys. La víctima es va sincerar amb el seu germà gran, i va ser ell qui va portar la nena a les urgències de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Després d’una primera exploració, els sanitaris de la unitat de pediatria van avisar als Mossos. Les tres agressions van ser comeses per joves d’ètnia gitana, d’edats similars, i la policia no descarta que alguns d’ells hagin pogut participar en totes les violacions de manera reiterada.

Un nen de 14 anys, la quarta víctima

L'últim cas del qual es té coneixement és també el més diferent. La víctima és un nen de 14 anys que va ser violat per un home al qual havia conegut a través d'una xarxa social. Tots dos van quedar al Màgic de Badalona per primer cop en persona i, després de portar al nen als lavabos, l'agressor el va forçar a mantenir relacions sexuals sense el consentiment del menor.

Tots aquests casos han generat una gran consternació entre els veïns de Badalona. L’Ajuntament del municipi ha celebrat aquest dimarts una reunió entre els Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, els responsables del centre comercial i especialistes de l’Hospital Germans Trias i Pujol. En aquesta reunió s’han aprovat diversos protocols de seguretat, que inclouen patrulles dels Mossos i de la Urbana, tant a l’interior com per la zona exterior del centre, i no es descarta implementar agents de paisà.