La família de la nena d'11 anys que va ser violada en grup als lavabos del Centre Comercial Màgic de Badalona el novembre passat, ha presentat una segona denúncia per amenaces. Després que el germà de la petita posés en coneixement dels Mossos d'Esquadra els fets, en ser alertat un mes després per la direcció de l'institut que hi havia un vídeo que s'estava fent viral al centre. La menor va explicar, aleshores, el que va passar aquell dia i com sis nois, tots menors d'edat també, la van atemorir amb un ganivet i la van agredir sexualment en un dels banys dels grans magatzems. 

Amenaces a la família per denunciar la violació de la menor

La segona denúncia, segons ha avançat TV3, seria per amenaces de mort al germà de la nena agredida, de 14 anys. La persona que li envia aquests missatges li diu que l'apunyalarà quan vagi a l'institut i que no coneix de res el noi imputat, que ha ingressat en un centre de règim tancat perquè es considera que té més responsabilitat en els fets. Aquest assenyalament s'ha produït després de fer-se pública la violació en grup, la qual haurien gravat en vídeo.

En aquests moments, la nena d'11 anys, de qui van abusar, presumptament, sis nois també menors, té assignat un agent dels Mossos d'Esquadra vestit de paisà que l'acompanya cada dia de casa al col·legi per evitar represàlies, ateses les amenaces que s'han proferit al germà i que van també destinades a la nena. A més, s'ha reforçat la presència de policia secreta a l'entorn de l'escola, segons el mitjà citat. D'altra banda, i pel que sembla, la família estaria valorant anar-se'n de Badalona després d'aquest assenyalament públic d'algunes persones després que sis joves agredissin la seva filla el 19 de novembre.

Denúncia del germà i cinc dels sis acusats, enxampats

Un cop el germà de la nena va explicar a casa que a l'institut circulava un vídeo que s'havia fet viral i la menor va relatar els fets que s'havia estat guardant per a ella, van denunciar la violació davant dels Mossos d'Esquadra. La investigació policial va aconseguir enxampar cinc dels sis assaltants, que són, a més, els que han estat reconeguts per la víctima. Tanmateix, només dos dels cinc són imputables, atès que la resta tenen menys de 14 anys. 

Dels dos que han pogut ser acusats per l'agressió sexual als lavabos del Centre Comercial Màgic de Badalona el 19 de novembre, un està ingressat en un centre de règim tancat perquè es considera que té més responsabilitat en els fets, i el segon està en llibertat vigilada. Tot i que la Fiscalia va sol·licitar que tots dos fossin internats, el jutge va decidir retenir-ne només un. La nena, per la seva banda, està seguint tractament psicològic per "intentar oblidar el que ha passat", segons va explicar la seva germana, després que els sis nois l'acorralessin, l'amenacessin de mort amb un ganivet i fessin "el que van voler amb ella" sense que en pogués escapar.

Concentració a Badalona aquest dimecres / GEMMA SÁNCHEZ - ACN
Concentració a Badalona aquest dimecres / Gemma Sánchez - ACN

Concentració per a rebutjar l'agressió sexual a Badalona

Centenars de persones han omplert la plaça de la Vila de Badalona aquest dimecres a la tarda per condemnar la violació en grup a una nena veïna de la ciutat. A la concentració han assistit les principals autoritats del municipi, com l'alcalde, Rubén Guijarro, que ha anunciat que l'Ajuntament ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació particular en el cas de la menor d'11 anys.