El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha deixat en llibertat amb càrrecs a l'empresari i productor televisiu José Luis Moreno, detingut el dimarts en l'operació 'Titella'. Tot i això, ha decretat una fiança de 3 milions d'euros que haurà de dipositar abans de les 15.00 hores del pròxim dijous 8 de juliol. Si la paga, José Luis Moreno no haurà d'entrar a presó.

Després de rebre la notificació per part del jutge, José Luis Moreno ha abandonat a dos quarts de quatre la seu de l'Audiència Nacional sortint a peu per la rampa del garatge de l'edifici annex, on hi ha els calabossos. Un cotxe l'ha carregat i ha marxat sense fer declaracions a la premsa.

La Fiscalia havia demanat una fiança de 3M€

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, que ha decretat el secret de la causa, ha adoptat aquesta decisió a instàncies de la Fiscalia, que va demanar llibertat provisional per al productor i altres tres detinguts que han estat posats aquest dijous a disposició judicial però amb una alta fiança.

Altres caps de la banda, també amb llibertat amb fiança

Es tracta de Marta Dillet Gran, administradora de diverses de societats investigades en aquesta trama, i Antonio Luis Aguilera, que hauran de pagar fiances de 10.000 i 200.000 euros, respectivament, abans de dijous. També s'ha deixat en llibertat Javier Villalba només amb l'obligació de compareixences periòdiques en el jutjat.

Guardia Civil - Casa José Luis Moreno - Operación Titella (EFE)

Agents de la Guàrdia Civil davant de la mansió de José Luis Moreno / EFE

A més de les fiances, i també a petició de la fiscalia, el jutge ha imposat als quatre compareixences periòdiques, retirada del passaport, prohibició de sortir d'Espanya sense autorització judicial i l'obligació de fixar un domicili per estar localitzable per la policia i pel jutge.

José Luis Moreno s'ha quedat mut davant del jutge

En la seva compareixença davant el magistrat, el televisiu ventríloc s'ha acollit al seu dret com investigat a no prestar declaració. Se li investiga per delictes d'estafa, blanqueig, organització criminal i alçament de béns.

L'Operació 'Titella' ha suposat el desmantellament, a Madrid i Barcelona, d'una suposada xarxa internacional d'estafadors que comptava amb més de 700 societats amb les quals suposadament van defraudar més de 50 milions d'euros i que els investigadors vinculen amb el tràfic de droga.