Des de primera hora del matí la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han explotat l'operació 'Titella', l'explotació de la investigació contra José Luis Moreno i els seus socis per la seva presumpta implicació en una xarxa de societats mercantils que va blanquejar i evadir, segons els investigadors, més de 50 milions d'euros.

La Guàrdia Civil ha assaltat la casa del famós productor televisiu a la Urbanització Monte Encinas a Boadilla del Monte (Madrid), però s'estan fent escorcolls també a Madrid i a Barcelona.

Objectiu detenir més de 50 persones a Barcelona i Madrid

L'objectiu de la policia és detenir unes 50 persones i poder aconseguir indicis de l'organització criminal que liderava José Luis Moreno i gent de la seva confiança. Les investigacions inicials, que ara s'han de provar, apunten que els investigats comptaven amb més de 700 societats amb les quals s'apropiaven dels diners de crèdits bancaris i privats.

José Luís Moreno / EFE

José Luís Moreno, en una imatge d'arxiu / EFE

Els diners es desviaven perquè no poguessin ser reclamats. Els investigadors calculen que es podrien haver apropiat de més de 50 milions d'euros, que després eren enviats a paradisos fiscals. José Luís Moreno i la resta de detinguts se'ls acusa dels delictes d'estafa, blanqueig de capitals, organització criminal i alçament de béns.

Deu escorcolls en marxa a Barcelona

A la ciutat de Barcelona, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil a ElCaso.cat, s'estan fent una desena d'escorcolls i s'han practicat diverses detencions. També se'n faran, al llarg del dia, en altres punts de la demarcació de Barcelona.

Tot i això, els escorcolls i les detencions es fan, ara per ara, sense presència d'agents uniformats. Són agents de paisà de les diverses unitats que porten l'explotació de la investigació els que estan fent els escorcolls i les detencions.

Aquesta investigació està liderada pel Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional amb la col·laboració d'agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona.