El Johan és l'autor confés de l'assassinat de la Claudia, la menor de 17 anys de Totana que s'ha convertit en la primera víctima mortal per violència de gènere de la Regió de Múrcia. El pare de la menor va conèixer el presumpte autor dels fets i el defineix com una persona "tranquil·la, estudiosa i educada".

La Claudia va ser assassinada el dimarts a la tarda i, dimecres de matinada, van trobar el seu cadàver ple de ganivetades al traster del Johan, la seva exparella, un home de 19 anys que actualment està ingressat a presó de manera provisional per aquest macabre assassinat.

"Tranquil, educat i estudiós"

Han sortit a la llum detalls de la personalitat del Johan i que, com la majoria de maltractadors, de portes cap en fora són persones encantadores. De fet, el pare de la Claudia el defineix com un noi "tranquil, educat i estudiós". El pare de la menor assassinada explica que la seva filla i l'assassí es van conèixer a l'institut: ell feia batxillerat i ella estava a l'ESO.

El Johan és controlador, obsessiu i maltractava la Claudia

El caràcter bondadós del Johan amagava una personalitat molt cruel amb la Claudia: era controlador, li agafava el mòbil, li prohibia sortir amb les seves amigues, ballar i estar al costat d'altres nois. Després de gairebé un any de maltractament, la menor va decidir deixar-lo i va ser llavors quan el presumpte assassí va idear un pla per matar-la.

Guardia Civil recurso / Europa Press

El Johan, l'assassí confés de la Claudia, de portes cap en fora era una persona tranquil·la i estudiosa: va idear un pla per matar-la, ja que la menor el volia deixar/ Europa Press

Li va clavar més de 50 punyalades i després va confessar el crim a la seva mare

La va enganyar dient-li que anés al traster a agafar les seves coses i, un cop allà, li va clavar més de 50 punyalades, explica El Español. Després d'assassinar-la, va sopar i va anar a dormir com si res. De fet, quan la Guàrdia Civil es va presentar a casa seva el dimecres de matinada, els va negar el crim, però quan van descobrir el cadàver de la menor al traster, ho va confessar tot

La Claudia és la tercera víctima mortal per violència masclista d'aquest 2022

La Claudia és la tercera víctima mortal per violència de gènere aquest 2022 i la número 1.1.29 des que es va començar a comptabilitzar aquest tipus de crims. El presumpte autor dels fets va confessar als jutjats que l'havia matat perquè no volia seguir la relació amb ell i, tenint en compte l'elevat risc de fuga, ha ingressat a presó de manera provisional. Com la majoria de víctimes de violència de gènere, la Claudia no havia denunciat el seu maltractador, un fet que posa de manifest la importància de protegir les dones i adolescents que pateixen aquest tipus de violència.