La Claudia és la menor de 17 anys que ha estat assassinada aquest dimecres a Totana (Múrcia). El seu nòvio, que havia amagat el cadàver al traster, ha confessat el crim i ha quedat detingut per un delicte de violència de gènere. Han sortit a la llum més detalls d'aquest macabre crim, que s'ha convertit en el primer assassinat masclista de la Regió de Múrcia d'aquest 2022.

Els fets han passat a l'avinguda Rambla Subida a la Santa de Totana, un municipi de la Regió de Múrcia. La víctima d'aquest crim és la Claudia Abigail, una noia de 17 anys natural de l'Equador que ha estat assassinada, presumptament, per la seva parella: un noi de 19 anys que ha confessat el crim.

La família de la Claudia va denunciar la seva desaparició

Dimarts a la nit, els familiars de la Claudia van denunciar la seva desaparició i, immediatament, es va obrir una investigació per localitzar-la com més aviat millor. Al cap de tres hores, cap a les 3:00, els Bombers i la Guàrdia Civil es van dirigir a casa el seu nòvio, J. E. U. O., també equatorià i de nacionalitat espanyola, com la víctima. 

El seu nòvio confessa el crim quan l'enxampen amb el cadàver al traster

Van ser els guàrdies civils els qui van avisar als Bombers perquè obrissin la porta del traster i, quan ho van fer, van poder veure que hi havia amagat el cadàver de la Claudia: el seu nòvio l'havia assassinat a punyalades i tenia múltiples ferides d'arma blanca. De fet, ell mateix ha confessat el crim "He estat jo", va dir ell mateix quan el van enxampar el cadàver al traster, explica La Opinión de Múrcia

Guardia Civil / Archivo

Els agents de la Guàrdia Civil detenen un home per, presumptament, assassinar a ganivetades la seva parella, una menor de 17 anys de Totana (Múrcia): és el primer crim masclista de la Regió de Múrcia / Arxiu

Detingut i a l'espera de passar a disposició judicial

El presumpte autor dels fets no tenia antecedents per violència masclista i ha estat detingut. Actualment, està detingut a la caserna de la Guàrdia Civil a l'espera de passar a disposició judicial, on es decidirà si queda en llibertat amb càrrecs o si ingressa a presó de manera provisional i sense fiança, que és el més probable.

L'ajuntament de Totana condemna el crim masclista del municipi

L'assassinat de la Claudia ha causat gran commoció al municipi, que ha organitzat un minut de silenci i ha decretat un dia de dol per condemnar aquest crim masclista, que està sent investigat per aconseguir saber més detalls. L'autòpsia serà determinant per saber amb més precisió les circumstàncies de la mort de la menor.